kbk-bratislava-filipovic-mGlavni grad Slovačke Bratislava bila je domaćin svjetskog kadetskog i juniorskog prvenstva u kickboxingu na kojem je nastupilo oko 1500 natjecatelja iz 50 zemalja sa pet kontinenata.

Hrvatska reprezentacija bila je jedna od ponajboljih na ovom prvenstvu i to posebno u semi i light kontaktu gdje su i ostvareni najbolji rezultati. U sastavu reprezentacije bili su i dvoje sportaša iz Popovače, kadet Hrvoje Stakor i junior Marko Filipović koji su ostvarili svoj najveći sportski uspjeh osvojivši zlatnu i srebrnu medalju. Stakor je nastupio u light kontaktu u kadetskoj konkurenciji i u prvom kolu pobjeđuje Mađara Rolanda Hudeka pa u četvrt finalu Čeha Tomasza Koniarski da bi u polufinalu potpuno nadvisio Britanca Christopera Jacksona. U finalnoj borbi drugi britanski predstavnik McNish Christian bio je za nijansu bolji od Stakora te zasluženo pobjeđuje. Hrvoje Stakor je sa osvojenom srebrnom medaljom ostvario svoj najveći uspjeh i pokazao da će i u juniorskoj konkurenciji nastaviti uspješan niz na velikim natjecanjima.

kbk-bratislava-3

kbk-bratislava-5

kbk-bratislava-6

kbk-bratislava-7
Za veliko slavlje pobrino se Marko Filipović koji je u kategoriji do 94 kg osvojio zlatnu medalju i naslov svjetskog juniorskog prvaka u light kontaktu. U polufinalnoj borbi Marko slavi pobjedu nad Poljakom Tomaszom Koniarskom da bi u finalu u vrlo teškoj borbi pobijedio Mađara Adama Farkasa. Filipović je u finalu kontrolirao meč cijelo vrijeme ali mađarski predstavnik bio je vrlo uporan i agresivan što je Marko vrlo uspješno kontrirao sa kružnim udarcima nogu, a što mu je u konačnici i donijelo bodovnu prednost na kraju treće runde. Ovom zlatnom medaljom Marko je završio fantastičnu juniorsku karijeru jer je osim naslova prvaka Hrvatske osvojio i svjetski kup kao i zlato na prošlom europskom prvenstvu.

kbk-bratislava-4

kbk-bratislava-8

kbk-bratislava-2

kbk-bratislava-1
„Ova zlatna medalja Marka Filipovića i srebro Hrvoja Stakora rezultat su kvalitetnog i dugogodišnjeg rada sa dva nadarena sportaša u klubu a sve je bilo pripremljeno u cilju ostvarenja što boljeg rezultata na ovom svjetskom prvenstvu što se na kraju i pokazalo"- ističe trener Dražen Šalković.