lopta-mŽUPANIJSKA PREMIJER LIGA 1.KOLO

 

Na gradskom stadionu u Kutini dečki profesora Mezaka dugo su lomili gračanske plave, da bi u drugoj dionici utakmice"samo"pet puta poentirali za konačan rezultat. Tu je svoj doprinos dao i unuk predsjednika gostiju Ivica Jajetić, svojim prvim zgoditkom u seniorskoj kategoriji.

 

Da se Grubecovi crveno crni ne šale dokazali su to na svom stadionu u Galdovu protiv solidne Mladosti iz Petrinje, koji su minimalno ali zasluženo dobili. Pojačani Moslavci nakon dosta dobre igre, a pod dirigentskom palicom novog trenera Moštaka remizirali u Sisku kod Metalca, a očevici kažu da su mogli uzeti sve. Novljani su puno lakše nego što se to uopće očekivalo dobili škvadru predsjednika Ivića. Sve je počelo vrlo rano već u 15. minuti kada je iskusni Mario Milašinović zabio prvi od svoja tri zgoditka za visoku pobjedu domaćina. Utakmicu je vrlo dobro sudio Zlatko Pavličić iz Kutine. Da će prvenstvo biti veoma zanimljivo pokazali su Kapecovi dečki iz Topuskog koji su glatko dobili favorizirane goste iz Grada Gline. Pešćenica, ta poletna momčad, glatko je dobila Doline dečke iz parka Grofova i nastavila pozitivan niz iz proljetne sezone u 1- ŽNL.
Veliko iznenađenje dogodilo se u Repušnici gdje su Morini pobjednici Kupa Županije popili pola tuceta od Perinih pulena.
Rezultati 1. kola: Metalac- Moslavac 1:1, Pešćenica- TŠK 2:0, Libertas- BSK 5:1, Mladost R- Sloga-Maris 2:6, Frankopan- Mladost P 1:0, Topusko- Banovac 2:0, Moslavina- Mladost GG 5:0, Sokol je bio slobodan.
Poredak na ljestvici: Moslavina, Sloga Maris, LIbertas, Pešćenica, Topusko i Frankpan po 3, Moslavac i Metalac po 1, a MLadost GG, Mladost R, Mladost P, TŠK,Banovac, BSK bez bodova.
U 2. kolu s početkom u 17.00 sati sastaju se- subota 8. rujna 2012.; Banovac- Moslavina, MLadost P- Topusko, TŠK- Libertas, i Sokol- Metalac, a u nedjelju 9.rujna; Sloga Maris- Frankopan, BSK- Mladost R i Moslavac- Pešćenica.

1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 1. KOLO

Sloga i Zrinski u Hrastovici podijelili plijen odigravši najnepopularnijim nogometnim rezultatom bez golova. Novi prvoligaš iz Dvora lako je svladao Slavonca iz Lipovljana. Kanarinci su pak u Voloderu na svom terenu pripremajući se valjda za Volederske jeseni protiv momaka Načelnice Mice odigrali samo neriješeno. Kutinska je Lokomotiva teže nego što se to očekivalo na svom debiju u 1- ŽNL svladali solidnu momčad Sunjskog.
Dečki Ivice Solomuna iz Majura sigurnom igrom protiv beskućnika iz Osekova uzeli bodove.
Rezultati 1. kola: Sloga- Zrinski 0:0, Podovi- Slavonac 4:1, Voloder- Jasenovac 1:1, Lokomotiva- Sunjski 4:3 i Radnik- Dinamo O 3:1.
Poredak nakon 1. kola: Podovi, Radnik i Lokomotiva 3 boda, Voloder, Jasenovac, Sloga i Zrinski 1 bod a Slavonac, Dinamo i Sunjski bez bodova.
U slijedećem kolu 8. i 9 rujna 2012. s početkom u 17.00 sati sastaju se- subota; Jasenovac- Lokomotiva, nedjelja; Sunjski- Radnik, Zrinski- Podovi, Strijelac- Sloga, a utakmica Slavonac- Voloder odgođena zbog Voloderske jeseni. Dinamo je slobodan.

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 1. KOLO

Već na početku natjecanja u ovoj ligi strijelci su bili veoma efikasni u 6 utakmica postigli su 30 zgoditaka ili pet po utakmici što je vrlo dobro, i što mami gledatelje da dolaze na utakmice. U Kutini su Koštarćani uzeli bod Dinamu, Sokolovi u Rajiću glatko dobili Tomislava, dok je Stari grad novajlija u ligi sa sedam komada ispratio goste iz Puske. Strug je u gostima Metalcu zabio šest komada, a novajlija Mahovo Šartovcu pet. Istim rezultatom Vatrogasci su u Jelenskoj naprašili domaćina i dali im do znanja tko je starosjedioc u 2. ŽNL.
Rezultati 1. kola: Dinamo- Mladost 1:1, Sokol- Tomislav 3:0, Stari Grad- Sava 7:0, Metalac- Strug 2:6, Šartovac- Mahovo 0:5 i Jelengrad- Vatrogasac 0:5.
Poredak nakon 1. kola: Stari grad, Mahovo, Vatrogasac, Strug i Sokol po 3 boda, Dinamo i Mladost po 1 a Sava, Jelengrad, Šartovac, Metalac i Tomislav bez bodova.
U 2. kolu 9. rujna 2012 s početkom u 17.00 sati sastaju se: Mahovo- Jelengrad, Strug- Šartovac, Sava- Metalac, Tomislav- Stari grad i Dinamo Kt- Sokol. Utakmica Mladost- Vatrogasac igra se u petak 7.rujna 2012 u isto vrijeme.