lopta-m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 30.KOLO

 

Nakon gotovo 110 dana završeno je nogometno prevenstvo I. ŽNL.

 

Prvak je postao Radnik iz Majura a samo dva boda iza na drugom mjestu je solidna momčad Pešćenice. Posljednje mjesto zauzeli su dečki iz Osekova koji su cijelo prvenstvo odigrali kao gosti pa rezultat nije niti mogao biti drugačiji. Da je prvenstvo bilo zanimljivo svjedoči podatak da je unutar 6 bodova pet prvoplasiranih momčadi. Moslavci su u Novskoj sačuvali svoju mrežu, ali nisu ni poentirali, utakmica je završila najnepopularnijim rezultatom u nogometu bez golova. Radnik je odradio i posljednju utakmicu kvalitetno, pa su gosti iz Top termi pet puta vadili loptu iz vlastite mreže. Momci Načelnice Mice podijelili su plijen s novajlijom iz Sunje. Pešćenica je pak drugom novajliji iz Hrastovice uvalila pola tuceta za drugo mjesto na ljestvici. Grofovi su na svom parku potopili dečke iz Repušnice natjeravši ih da osam puta posižu po loptu u vlastitoj mreži, vjerujem da su predsjednik Boris Moro i bivši predsjednik Marek otišli kući plakajući tješeći se "kantom" koju su osvojili u Kupu. Mladići iz Odre trenera Roberta Perkovića i predsjednika Školnekovića pokazali su dečkima u predgrađu da su stasali i da se na njih u budućnosti mora računati uvalivši im četiri komada. Gračani su definitivno pokazali da su u izvrsnoj formi (malo kasno) i domaćinu Sokolovima na njihovoj Tratinčici tri puta zabili i to opet preko mlađahnog bisera Ante Lovrića (2) koji je stasao u rasnog strijelca, ali gle čuda i Piksi (taj bivši prvi topnik Mladosti) poentirao je za tri razlike. Slavonci su pak na svom Sajmištu glatko s pet komada za kraj prvenstva podarili goste iz Osekova.
Rezultati odigranih utakmica posljednjeg 30. kola: Sloga Maris- Moslavac 0:0, Radnik- Topusko 5:1, Jasenovac- Sunjski 2:2, Pešćenica- Sloga 6:2, TŠK- Mladost R 8:0, Frankopan- Zrinski 0:4, Sokol- Mladost GG 0:3, Slavonac- Dinamo 5:0.
Konačni poredak na prvenstvenoj ljestvici: Radnik 59, Pešćenica 57, TŠK 54, Mladost GG 53, Frankopan 53, Mladost R 48, Moslavac 46, Topusko 43, Sloga 42, Sloga Maris i Sokol 41, Jasenovac 40, Zrinski 37, Slavonac 25, Sunjski 23 i Dinamo 15 bodova.
Pozdrav do jeseni, a svima koji ste čitali našu internetsku stranicu velika hvala. Iskrene i velike čestitke Solomunovim dečkima iz Majura koji su osvojili naslov prvaka I-ŽNL!