lopta-m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 29. KOLO

 

U pretposljednjem kolu četiri su utakmice završile bez pobjednika. Radnik je u Popovači s Moslavcima odigrao neriješeno, domaći su poveli 2:1, a gosti poravnali rezultat iz sumnjivog (čitaj: nepostojećeg) kaznenog udarca. Na kraju svi zadovoljni pa čak i glavni arbitar Šmigi, a Radniku ostaje da u zadnjem kolu protiv Topuskog izbori naslov prvaka.

Topusko je protiv Micinih mezimaca postiglo sedam zgoditaka i to do 55. minute kada je sudac utakmicu prekinuo jer su gosti ostali s nedovoljnim brojem igrača (manje od sedam). U malom Kuvajtu beskućnici su dugo bili u igri da osvoje bodove, ali su na kraju izgubili od boljih gostiju iz Jazavice.
Zrinski je kod kuće remizirao sa Sokolom. Marekovi dečki su još u četvrtak igrali svoju utakmicu zbog ženidbe svog ponajboljeg igrača kojeg ni tada nije bilo u sastavu pitaj Boga zašto, pa su odigrali samo remi protiv galdovačke Mladosti i još su dobro prošli jer su gosti imali više izglednih prigoda za postizanje zgoditka. Grofovi su poklekli u Hrastovici pred najezdom iskustva domaćina i ništa od priključka u borbi za vrh.
Sunjski i Pešćenica podijelili su plijen, čudno ali istinito, vjerujem da su gosti imali pristup 'lako ćemo', pa zato nisu stigli Radnika po broju bodova. Gračanski plavi su pak nakon dugi niz godina lako svladali po njih vrlo neugodne Slavonce kod kuće, a zahvaljujući lucidnosti mlađahnog Ante Lovrića koji je ušavši u drugom poluvremenu postigao dva zgoditka, a prva dva postigli su Marino i Dražen Gligić (iz kaznenog udarca). Utakmicu je, kažu očevici, dobro sudio Antonio Jušić.
Rezultati odigranih utakmica 29. kola: Dinamo- Sloga Maris 4:5, Mladost GG- Slavonac 4:2, Zrinski- Sokol 1:1, Mladost R- Frankopan 1:1, Sloga- TŠK 1:0, Sunjski- Pešćenica 3:3, Topusko- Jasenovac 7:0 (prekid u 55. min), Moslavac- Radnik 2:2.
Poredak na ljestvici: Radnik 56, Pešćenica 54, Frankopan 53, TŠK 51, Mladost GG 50, Mladost R 48, Moslavac 45, Topusko 43, Sloga 42, Sokol 41, Sloga Maris 40, Jasenovac 39, Zrinski 33, Sunjski i Slavonac 22 i Dinamo 15 bodova.
U posljednjem, 30. kolu u subotu 16. lipnja s početkom u 18.00 sati sastaju se: Sloga Maris- Moslavac, Radnik- Topusko, Jasenovac- Sunjski, Pešćenica- Sloga, TŠK- Mladost R, Frankopan- Zrinski, Sokol- Mladost GG i Slavonac- Dinamo.