lopta-m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 28. KOLO

 

Prošle srijede u zaostaloj utakmici Grubecovi momci potopili su Micinu škvadru, a u subotu izgubili u predgrađu od Hrastovičana. Čudno ali istinito i ništa od prvog mjesta.

 

Morini su pak mezimci digli nos do neba nakon osvajanja KUP- a NS SMŽ gdje su u polufinalu i finalu svladali renomirane momčadi Moslavinu iz Kutine i Libertas iz Novske. U subotu su popili petardu koji su im podarili Sokolovi u Ludini, nakon što su to isto učinili u prošlom kolu Hrastovičanima u gostima, doduše za renome kakav uživa Sokol malo prekasno, ali bolje ikad nego nikad. Gračanski su plavi slavili u malom Kuvajtu protiv beskućnika koji se unatoč visokom porazu nadaju ostanku u I. ŽNL. Raspoloženi je Jurica Šenija pet puta poentirao shvativši da bi na kraju ipak mogao biti prvi strijelac lige. Radnici iz Majura odradili su još jedan dobar posao, svladali su u Novskoj Slogu Maris za učvršćenje na prvoj poziciji. Bajini Moslavci bez po muke nafajtali domaćina u Jasenovcu i to glatko s dva razlike. Brlekovićevi su dečki kod kuće samo remizirali s Topuskom odigravši bez golova. Grofovi su kod kuće pregazili Sunjski i čekaju odluku predsjednika Dole hoće li ili ne u Premijer, jer je još od skupštine NSSMŽ ljut na vrhušku istog. Da Zrinski igra zaista dobro u posljednjim kolima dokazuje nova pobjeda u Lipovljanima na radost svojih navijača a ponajviše trenera Roberta i predsjednika Školnekovića.
Rezultati 28. kola: Sloga Maris- Radnik 2:3, Jasenovac- Moslavac 0:2, Pešćenica- Topusko 0:0, TŠK- Sunjski 4:1, Frankopan- Sloga 1:2, Sokol- Mladost R 5:1, Slavonac- Zrinski 2:4 i Dinamo- Mladost 1:6.
Poredak na ljestvici nakon 28. kola: Radnik 55, Pešćenica 53, Frankopan 52, TŠK 51, Mladost GG i Mladost R 47, Moslavac 44, Topusko i Sokol 40, Jasenovac i Sloga 39, Sloga Maris 37, Zrinski 32, Slavonac 22, Sunjski 21 i Dinamo 15 bodova.
U 29. lipnja s početkom u 18.00 sati sastaju se: Dinamo- Sloga Maris, Mladost GG- Slavonac, Zrinski- Sokol, Mladost R- Frankopan, Sloga- TŠK, Sunjski- Pešćenica, Topusko- Jasenovac i Moslavac- Radnik.

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 22. KOLO

Prvak je na teškom gostovanju u Šartovcu uzeo bod i već odavna osigurao naslov prvaka. Sava je pak kod kuće popila tricu od Tomislava, a Sokol je u Rajiću svladao novog županijskog prvoligaša Lokomotivu. Kanarinci su u Međuriću zabili osam komada i zahvaljujući odluci skupštine NS SMŽ postali prvoligaši, a Podovi su također kod kuće zabili 11 komada za pedesetak minuta jer su gosti ostali s manje od sedam igrača pa je sudac odfućkao prekid utakmice i veliko slavlje u Dvoru gdje se slavi ulazak u I.ŽNL. Vatrogasac je na kraju slavio protiv Struga jer sticajem sretnih okolnosti ostaje u II. ŽNL.
Rezultati 22., posljednjeg kola: Šartovac- Strijelac 1:1, Sava- Tomislav 1:3, Sokol- Lokomotiva 3:0, Metalac- Voloder 4:8, Vatrogasac- Strug 6:2 i Podovi- Mladost 11:0 prekid u 52. min.
Konačni poredak nakon 22. kola: Strijelac 55, Podovi 51, Lokomotiva 39, Voloder 37, Tomislav i Sokol 31, Metalac 24, Mladost 22-1, Strug i Šartovac 21, Sava 20 i Vatrogasac 18 bodova. Iskrene čestitke prvaku Strijelcu!

3. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA SKUPINA KUTINA 22. KOLO

Naftaplin i Dinamo J podijelili plijen odigravši bez golova. Jelengrad je za kraj uvalio Selištanima pola tuceta potvrdiviši titulu prvaka. Moslavina je dobila M.Gubca, a Sloga Ekonomika, dok su Brinjanci kod kuće popušili devet komada u srazu sa Dinamom iz Kutine.
Rezultati posljednjeg kola: Naftaplin- Dinamo 0:0, Jelengrad-Selište 6:1, Moslavina DG- M.Gubec 6:4, Sloga- Ekonomik 2:0 i Brinjani- Dinamo Kt 3:9. Garić je bio slobodan.
Poredak nakon posljednjeg kola: Jelengrad 53, Dinamo Kt 42, Matija Gubec i Ekonomik 36, Sloga 34, Naftaplin 31, Selište 23, Dinamo J 20, Moslavina 18, Garić 16 i Brinjani 4 boda. Iskrene čestitke Jelengradu na osvojenom prvom mjestu!