prvenstvo-kbk-split-mU nedjelju je u Splitu održano prvenstvo Hrvatske u light kontaktu za starije kadete, juniore i seniore na kojem su vrlo uspješno nastupili natjecatelji KBK « MOSLAVAC» iz Popovače.

U kadetskoj konkurenciji prvak države postao je MATEO ĐUDARIĆ u kategoriji do 52kg pobijedivši Stipu Jurasa 3:0, te u polufinalu Josipa Kombera iz Benkovca 2:1 da bi u finalu bio bolji od Jure Ljulja iz Splita rezultatom 3:0.
U kategoriji do 63kg prvak države postao je i HRVOJE STAKOR pobijedivši u prvoj borbi Nikicu Radonića iz Vrgorca 2:1 te u polufinalu Marka Stojanovića iz Rijeke rezultatom 3:0 da bi u finalu pobijedio i svog najvećeg suparnika Juru Drlje iz Makarske rezultatom 3:0.
U juniorskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je MARKO FILIPOVIĆ nadjačavši u finalu Luku Domazeta iz Splita rezultatom 3:0 dok je MIHAEL CVETKO u kategoriji do 74 kg osvojio treće mjesto izgubivši u polufinalu od iskusnog Marka Opšivaća iz Rovinja rezultatom 3:0.

prvenstvo-kbk-split1

prvenstvo-kbk-split2
U seniorskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je iskusni MIROSLAV GRGIĆ u kategoriji do 69 kg koji je u prvoj borbi pobijedio Ognjena Ledinščaka iz Bedekovčine rezultatom 3:0 da bi u polufinalu vrlo uvjerljivo svladao i Matiju Gundića iz Zagreba rezultatom 3:0 te se plasirao u finale gdje u vrlo teškoj i iscrpljujućoj borbi pobjeđuje Tibora Ileša iz Rijeke rezultatom 2:1 te na taj način uz naslov državnog prvaka u semi kontaktu osvaja i državno prvenstvo u light kontaktu.
U apsolutnoj kategoriji nastupio je DARIO JURIŠIĆ koji u prvoj borbi pobjeđuje Vladimira Jurića iz Splita da bi u polufinalu izgubio od iskusnog Tomislava Čikotića iz Dugog Rata osvojivši tako treće mjesto na državnom prvenstvu.
„Uz osvojena četiri prva mjesta na državnom prvenstvu i dvije bronce izuzetno sam zadovoljan nastupom svojih športaša jer smo se vrlo intenzivno pripremali za ovaj turnir koji je pokazao da je light kontakt diciplina koja odgovara našim sportašima i da smo u ovom dijelu sporta među najboljim klubovima u Hrvatskoj"- zaključuje trener Dražen Šalković.prvenstvo-kbk-split3

prvenstvo-kbk-split4