skolski-sportski-klub-moslavac-mUčenici, sportaši Osnovne škole Popovača organizirani u Školskom športskom društvu Moslavac ove su školske godine postigli najveće sportske uspjehe škole.

Poučeni uspjesima prijašnjih generacija školskih sportaša, obnovom školske sportske dvorane, nabavom dijela potrebnih rekvizita te upornim radom i ova generacija pokazala je koliko vrijedi ulaganje u školski sport.
Sudjelovali su na 7 općinskih natjecanja i pobijedivši osnovne škole iz Kutine, Velike Ludine i Banove Jaruge, plasirali su se na 15 županijskih natjecanja na kojima su izborili dva prva mjesta (košarka djevojčice i atletika dječaci), jedno drugo mjesto (rukomet dječaci), tri treća mjesta (odbojka dječaci, mali nogomet dječaci, kros dječaci), dva četvrta mjesta (odbojka djevojčice i atletika djevojčice) i još uspješno sudjelovali u natjecanju iz plivanja, stolnog tenisa i badmintona.skolski-klub2
Kako napominje prof. Damir Štimac, posebno dostignuće bilo je plasirati se na poluzavršna natjecanja državnog prvenstva iz košarke za djevojčice te, već drugu godinu za redom, na poluzavršno natjecanje državnog prvenstva iz atletike za dječake i osvojiti izvrsno 3. mjesto.
Školskom športskom klubu Moslavac predstoji još županijsko natjecanje 5. i 6. razreda na kojem brani prošlogodišnju titulu najbolje sportske škole županije.kosarka2012-1