kbk-innsbruck-mProteklog vikenda austrijski grad Innsbruck bio je domaćin Svjetskog kupa u kickboxingu na kojem je nastupilo 1600 natjecatelja iz 29 zemalja svjeta. Između ostalih klubova koji su predstavljali hrvatsku nastupilo je i troje natjecatelja KBK «MOSLAVAC» iz Popovače.

 

Najuspješniji je ponovo bio junior MARKO FILIPOVIĆ koji je u kategoriji do 94 kg odradio semi i light kontakt i osvojio dvije zlatne medalje. U polufinalu semi kontakta pobjeđuje Benedikta Seisla iz Austrije 15:10 te odlazi u finale gdje ga čeka svjetski prvak Talijan Milani Matteo. U neizvjesnoj borbi do samog kraja Filipović uspijeva napraviti poen rukom u zadnjim sekundama borbe, te odnosi pobjedu naočigled vrlo ljutitog Talijana koji se nije mirio sa porazom. U finalu light kontakta Filipović vrlo teško pobjeđuje Britanca Young Nathana rezultatom 2:1 te tako osvaja svoje drugo zlato na ovom svjetskom kupu.kbk-innsbruck1
U kadetskoj konkurenciji HRVOJE STAKOR osvaja srebrnu medalju u light kontaktu pobjedivši u polufinalu Rolanda Hudaka iz Mađarske, ali već vidno iscrpljen gubi finalnu borbu od Tadeusa Ruzicke iz Češke, dok je TIN TURIĆ porazom u polufinalu od Edwarda Heidta iz Njemačke osvojio broncu i na taj način zaokružio ukupan rezultat sa osvojena dva zlata, jednim srebrom i jednom broncom na ovom turniru.
„Izuzetno sam zadovoljan nastupom svojih sportaša jer su u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji pokazali veliku borbenost koja im je u konačnici donijela i očekivani rezultat"- ističe trener Dražen Šalković.

kbk-innsbruck2