kbk-moslavac-mKickboksači iz Popovače nastupili su na državnom prvenstvu u ful kontaktu za juniore i seniore te u semi kontaktu za starije kadete, a koje je protekle nedjelje održano u Kutini.

 

Najuspješniji na ovom natjecanju bio je Marko Filipović osvojivši juniorski naslov prvaka hrvatske u ful kontaktu u kategoriji do 91 kg. U prvom kolu Filipović je pobjedio Simona Krizmanića iz Pazina da bi u polufinalu u izuzetno teškoj borbi nokautirao Mataa Misura iz Splita te tako ušao u finale gdje vrlo uvjerljivo pobjeđuje Andriju Lelića iz Splita. Riječ je o drugom po redu Filipovićevom naslovu prvaka države ove godine, a rezultat osvojen u Kutini je tim veći jer je ovo njegov prvi nastup u tvrdoj opciji kickboxing sporta.
U kategoriji do 52 kg Kristina Prenkaj nije uspjela u finalu pobjediti Valentinu Balažinec iz Zagreba te tako osvaja srebrnu medalju, dok je Mario Moravski u kategoriji do 67 kg porazom u polufinalu od Ivana Hasana iz Zagreba osvojio broncu.
Svoj prvi nastup u ful kontaktu imao je i Dario Jurišić u apsolutnoj kategoriji, no u prvoj je borbi izgubio od Ivana Gotovca iz Splita.
"Kod kadeta najviše uspjeha imao je Marko Jaić koji je u kategoriji +69 kg osvojio srebrnu medalju izgubivši u finalu od Danijela Dokmanića iz Ivanić Grada, dok je Hrvoje Stakor osvojio treće mjesto u kategoriji do 63 kg izgubivši polufinalnu borbu velikim dijelom i zbog sudačke nepravde koja je na kraju presudila u ovom meču"- ističe klupski trener Dražen Šalković.
Sljedeće veliko natjecanje na kojem će nastupiti sportaši iz Popovače bit će Svjetski kup u Innsbrucku u Austriji od 20.- 22. travnja.