skupstina-zsu-m"Među aktivnostima realiziranima u protekloj godini posebno se ističu dva povezana programa- program školovanja i stručnog usavršavanja kadrova za potrebe sporta i program provođenja aktivnosti na obuci djece i mladeži kao temelj budućeg razvoja športa na području Općine Popovača"- napomenuo je na ovogodišnjoj skupštini predsjednik Zajednice športskih udruga Željko Kasik.

Kako je dodao, klubovima u kojima se prethodnih nekoliko godina počelo znatno više i stručnije raditi, vraća se uloženi napor. U pogledu rada s djecom posebno su pohvaljeni Rukometni klub 'Moslavac', Kickboxing klub 'Moslavac' te nogometni klubovi. "Pored sportskih terena i sadržaja koje ti isti nude, za sportsku aktivnost na području Općine neophodna je športska dvorana kojom bi se stvorile kvalitetne pretpostavke za razvoj dvoranskih sportova"- rekao je Kasik te ovom prilikom podsjetio na prošlogodišnje uspjehe svih 18 sportskih udruga članica Zajednice kao i na natjecanja u čijoj je organizaciji Zajednica sudjelovala. U predstavljenom Izvješću o radu izraženo je i zadovoljstvo činjenicom da su protekle godine polaznici Dječjeg vrtića Popovača uključeni u Olimpijadu dječjih vrtića Sisačko- moslavačke županije. "Općina Popovača preko Zajednice za šport na godišnjoj razini izdvaja između 750.000 i 800.000 kuna. Uz sva nastojanja Zajednice i Općine, od iznimne je važnosti angažman roditelja bez kojeg se zasigurno ne bi ostvarili ovakvi zavidni rezultati"- naglasio je Kasik te dodao kako je u narednom razdoblju, ukoliko se za to stvore uvjeti, potrebno osigurati dodatna proračunska sredstva za uređenje objekata, igrališta i svlačionica te prateće opreme na svim sportskim površinama.skupstina-zsu-2

skupstina-zsu-3
U okviru ovogodišnje skupštine iz Zajednice su ponovno upozorili na potrebu rješavanja imovinsko- pravnih odnosa zbog čega pojedine udruge nisu u mogućnosti svoje objekte priključiti na komunalnu infrastrukturu.
Kada je riječ o aktivnostima za ovu godinu, Zajednica športskih udruga među ostalim u povodu Dana Općine planira dodijeliti priznanja i zahvale za postignute rezultate istaknutim sportskim djelatnicima kao i najuspješnijim sportašima i klubovima.
"Kroz naše sportske udruge svaki dvanaesti građanin Općine našao je svoje zadovoljstvo"- konstatirao je na kraju skupštine predsjednik Zajednice Željko Kasik.
Pored ostalih gostiju, skupštinu Zajednice športskih udruge ove su godine pozdravili i zamjenik općinskog načelnika Dragan Šarčević te predsjednik Općinskog vijeća Ivan Pasanec.skupstina-zsu-1