romana-drzavno-mMladi popovački plivači Sara i Romana Horvatin-Pleše te Josip Budimski nastupili su za PK Sisak JANAF na državnom prvenstvu u Splitu.

Zahvaljujući snažnom zalaganju tijekom cijele godine, svo troje isplivali su norme no bolest je učinila svoje pa Sara i Josip nisu dočekali kraj Prvenstva već su bili prisiljeni ranije se vratiti kući.
"Naša najbolja dugoprugašica Romana Horvatin Pleše bila je vrlo uspješna osvojivši sljedeće medalje: zlato na 200m leptir u ml. juniorskoj, 3 srebra (200m slobodno, 400m slobodno i 400m mješovito - sve u ml. juniorskoj kategoriji), te 2 bronce (800m slobodno u ml. jun. i 200m leptir u juniorskoj kategoriji)"- ističu iz Kluba.
I na ovom natjecanju ponovno je blistala sa svojim suplivačicama Golem, Šarar i Peternel koje su u štafetnim utrkama naprosto briljirale. U štafeti 4x100 mješovito oborile su juniorski i mlađe juniorski rekord Hrvatske, u štafeti 4x200 slobodno iste plivačice oborile su mlađe juniorski rekord Hrvatske, dok su u štafeti 4x100 slobodno u konkurenciji mlađih juniorki također bile prve.
Zadovoljan nastupima na Državnom prvenstvu,izbornik reprezentacije Miloš Milošević  za nastup na natjecanju Troboj CRO-SLO-SRB Split 24- 25.03.2012. pozvao je i Romanu Horvatin-Pleše kojoj će ovo biti prvi nastup za Hrvatsku reprezentaciju.