lopta-m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 16. KOLO

 

Karakteristika nastavka Proljetnog dijela prvenstva I. ŽNL su dobri rezultati klubova s moslavačkog dijela Županije.

Jesenski prvak Pešćenica pala je u Repušnici bez opaljenog metka, a zasluge za uspješan start imaju ponajviše igrači (pojačanja) i stručni štab Mladosti na čelu s Pepom i Sašom. Moslavci iz Popovače slobodnim su stilom preplivali Top terme u Topuskom, uvalivši domaćinu tri laka komada, za što je posebno zaslužan dvostruki strijelac Siniša Štrk. Derby kola između Mladosti GG i Frankopana pripao je domaćinu minimalnim rezultatom kojeg je polučio Dražen Gligić iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca. U moslavačkom Derby susretu Dinamo i Sokol podijelili su bodove nakon korektne i obostrane fer igre, a domaćin je nekoliko minuta prije kraja utakmice propustio realizirati mrtvu prigodu. Grofovi su u Odri lako došli do novih bodova i nakon poraza Pešćenice pristigli za vodećim na dva boda, najavivši kandidaturu za prvo mjesto. Slavonci su iz Novske odnijeli sve i odoše kući pjevajući ostavljajući Perinim dečkima na razmišljanje da i Slavonac zna igrati nogomet. Momci načelnice Mice uzeli su veliki bod u Hrastovici što je bilo dovoljno samo za šesto mjesto. Najuspješniji gost 16. kola je Radnik koji je u Sunji domaćinu utrpao pola tuceta i spustio Sunjski na petnaesto mjesto prvenstvene ljestvice.
Rezultati 16. kola: Sloga Maris- Slavonac 0:2, Dinamo- Sokol 1:1, Mladost GG- Frankopan 1:0, Zrinski- "TŠK 1932" 0:3, Mladost R- Pešćenica 3:0, Sloga- Jasenovac 1:1, Sunjski- Radnik 0:6 i Topusko- Moslavac 0:3.
Poredak na prvenstvenoj ljestvici nakon 16. kola: Pešćenica 34, TŠK 32, MLadost GG 31, Frankopan 29, Radnik 27,Jasenovac 26, Mladost R 25, Sokol 24, Sloga Maris i Sloga H. po 23, Moslavac 21, Topusko 18, Zrinski 17, Slavonac 11, Sunjski i Dinamo po 10 bodova.
U 17. kolu 17. i 18. ožujka u 15.00 sati sastaju se: Topusko- Sloga Maris, Jasenovac- Mladost R, Frankopan- Dinamo i Sokol- Slavonac u subotu, a Moslavac- Sunjski, Radnik- Sloga, Pešćenica- Zrinski, i TŠK 1932- Mladost GG u nedjelju.