skupstina-stuka-mMeđu ostalim aktivnostima realiziranima tijekom 2011. godine, Upravni odbor ŠRU "Štuka" na ovogodišnjoj je skupštini izdvojio nabavu nove opreme za natjecanje odnosno pokretanje 'Male škole ribolova' za najmlađe članove koji su kroz 30 sati obuke stjecali znanja i vještine iz športskog ribolova.

U okviru Izvješća o radu izraženo je i zadovoljstvo realizacijom natjecateljskog dijela u prošloj godini. "Glavne snage usmjeravaju se na Županijsku ligu sa dvije ekipe koje solidno odrađuju sva kola i postižu rezultate uglavnom sektorski. Među brojnim natjecanjima na kojima smo nastupili, poseban značaj za nas ima ono u povodu obilježavanja Dana Općine"- istaknuo je predsjednik Udruge Marijan Lončarić.skupstina-stuka1

skupstina-stuka2
Članovi ŠRU "Štuka" prošle su godine bili domaćini sedmorici njemačkih biologa i ekologa koji su posjetili Lonjsko polje. Jedna od zapaženijih aktivnosti Udruge bila je i angažman u snimanju HRT-ova dokumentarnog filma o Lonjskom polju. "U lipnju su dovršeni radovi na uređenju Prevalova, dok je u kolovozu po sedmi put uspješno organizirana manifestacija "Susreti na rijeci Lonji". Uz već tradicionalne dijelove programa, po prvi put je u sklopu susreta održana i biciklijada od Popovače do Prevalova, i to na inicijativu Savjeta mladih Općine Popovača"- rekao je Lončarić dodavši kako su članovi Udruge i tijekom 2011. godine nastavili obilježavati značajnije blagdane pripremajući druženja uz riblje specijalitete za svoje sumještane.
Prema usvojenom Planu rada za 2012. godinu, Udruga ŠRU "Štuka" planira formirati komisiju za šport i gospodarenje, kao i nastaviti uređenje objekta ribičke kuće na Prevalovu. Ti će radovi, kako je zamišljeno, obuhvatiti izgradnju manjeg objekta za pečenje te uređenje obalnog pojasa i prilaza ka rijeci Lonji.
Pored predstavnika prijateljskih udruga, ovogodišnju skupštinu ŠRU "Štuka" pozdravio je i zamjenik općinskog načelnika Dragan Šarčević.skupstina-stuka3

skupstina-stuka4