Croatia_open-mU subotu je u Osijeku održano posljednje ovogodišnje kickboxing natjecanje na kojem je nastupilo 650 natjecatelja iz sedam europskih zemalja, a svoj nastup su vrlo uspješno ostvarili i članovi KBK «Moslavac» iz Popovače.

Sa dva zlata ponajbolji natjecatelj bio je aktualni prvak Europe Marko Filipović koji je vrlo uvjerljivo u finalu light kontakta pobijedio Roka Škarica iz Varaždina te u semi kontaktu Roberta Višnjića iz Karlovca i tako na najbolji način završio ovu natjecateljsku godinu.
U seniorskom uzrastu zlato je osvojio Miroslav Grgić pobijedivši u finalu Patrika Kalchera iz Austrije dok je Vedran Matijević osvojio srebrnu medalju predavši finalnu borbu zbog ozljede. Porazom u polufinalu bronce su još osvojili i Mario Moravski i Domagoj Šarčević.Croatia_open-1

Croatia_open-2
U kadetskom uzrastu najviše uspjeha imao je Tin Turić koji je osvojio srebrnu medalju u light kontaktu izgubivši finalnu borbu od Sandra Poletana iz Bosne i Hercegovine.
"Ovim turnirom sportaši iz Popovače završavaju još jednu vrlo uspješnu sezonu u kojoj je osvojen naslov juniorskog prvaka Europe te tako nastavljaju s tradicijom odličnih rezultata koje već godinama ostvaruju na sportskim borilištima"- zaključuje trener Dražen Šalković.Croatia_open-3

Croatia_open-4

Na velikom Božićnom kickboxing turniru „Croatia Open" u Osijeku nazočio je i Enio Falsonni, predsjednik svjetske WAKO federacije čiji je Hrvatski kickboxing savez član, a koji je zajedno s osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom otvorio natjecanje.