kbk-moslavac-slovenija-mProteklog vikenda u Zagorju Ob Savi održano je otvoreno prvenstvo Slovenije u kickboxingu na kojem je u konkurenciji 400 natjecatelja iz osam zemalja nastupilo i troje natjecatelja KBK 'Moslavac' iz Popovače.

Kako ističu u Klubu, to je natjecanje prvenstveno služilo za provjeru trenutne forme Miroslava Grgića koji za dva tjedna odlazi na svjetsko prvenstvo u Dublin u Irsku. Grgić je nastupio u semi kontaktu kategorije do 69kg i u prvom kolu pobjedio Michaela Stummera iz Njemačke rezultatom 11:7, zatim njegovog sunarodnjaka Marka Blummela 12:9, da bi u polufinalu pobjedio Patrika Kulchera iz Austrije 9:6. Tom je prilikom zaradio ozlijedu nosa koju su liječnici uspjeli sanirati, ali ne do kraja, jer u finalnoj borbi nedovoljno oporavljen nije uspio nametnuti svoj način borbe Slovencu Aljožu Benku te gubi u zadnjoj sekundi borbe s 4:3.

kbk-moslavac-slovenija1
"Grgić je nastupio i u otvorenoj kategoriji gdje su nastupili svi pobjednici kategorija i odradio tri odlične borbe što pokazuje da je u vrhunskoj formi i da će biti spreman za predstojeće svjetsko prvenstvo"- kaže njegov trener Dražen Šalković.
U kategoriji do 89 kg Marko Filipović odličnom borbom u prvom kolu pobjeđuje Wolfganga Holzttnera rezultatom 9:7 da bi u polufinalu vrlo uvjerljivo pobijedio Edina Aligaljića iz Slovenije 9:2 te ušao u finale gdje ga je čekao trostruki svjetski prvak Pero Gazilj iz Makarske koji nije dozvolio iznenađenje te pobjeđuje Filipovića 14:6.
Filipović je također nastupio u otvorenoj kategoriji gdje je pobjedama kroz dva kola pokazao odličnu tehniku da bi u trećoj borbi izgubio od svjetskog prvaka, Mađara Laszla Gombosza.
"Ovaj rezultat je tim veći što je Filipović još uvijek junior, a borio se u seniorskoj konkurenciji što pokazuje njegovu kvalitetu"- ističe Šalković.kbk-moslavac-slovenija2
U kadetskoj konkurenciji Mateo Đudarić nije uspio pobijediti Dominika Polheimera iz Njemačke u prvoj borbi te gubi rezultatom 10:5 ostvarivši tako 11. mjesto u kategoriji do 52 kg.
"Ovaj turnir pokazao nam je trenutnu spremnost Grgića i koliko se od njega može očekivati na svjetskom prvenstvu te sam vrlo zadovoljan njegovim nastupom i vjerujem da će biti vrlo uspješan u Irskoj za dva tjedna"- zaključuje trener Dražen Šalković.kbk-moslavac-slovenija3