lopta-m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 9.KOLO

 

Tri su Derby susreta krasila 9. kolo, Pešćenica- Sloga-Maris, Radnik- Frankopan i u Popovači Moslavac- Sokol. Samo su nogometaši Radnika i Frankopana opravdali epitet Derbya.

 

Na toj je utakmici postignuto šest zgoditaka- četiri u mreži gostiju i dva u mreži domaćina. U Pešćenici nakon dosta slabe igre domaćin je pobjedonosni zgoditak postigao gotovo sa centra. U Popovači dosta slaba utakmica, u kojoj gosti nisu odigrali baš ništa. Prema kazivanju upućenih, predali su se već na "mitingu" prije početka utakmice pa je domaćin lako poentirao preko dvostrukog strijelca Ivana Malekinušića koji je uz Sinišu Štrka bio bolji od ostalih. Sudio je iskusni sudac Šmigmator, ali se nije proslavio. Slavonci su potopljeni u Topuskom. Do 52. minute plivali su kako tako, a onda su na terenu ostali s manje od sedam igrača pa je sudac prekinuo susret sukladno članku 59. PONN-a. Grofovi su u Jasenovcu položili oružje i ostavili bodove domaćinu u borbi za opstanak. Osekovčani su s optimizmom otputovali u Sunju, ali su ih domaći počastili sa šest gorkih pilula pa im ni njihov predsjednik dr. Rosavec nije mogao pomoći. Repušnjaci iliti Marekovi momci konačno su osvojili bodove protiv slabih Odrana kojima nikako da krene. Gračanski Mladostaši su po treći puta išli grlom u jagode, pa su isto toliko puta izgubili, a sve to zbog lošeg pristupa. Tako je bilo i u Hrastovici.
Rezultati 9. kola: Pešćenica- Sloga Maris 2:1, Jasenovac- TŠK 2:1, Radnik- Frankopan 4:2, Moslavac- Sokol 2:0, Topusko- Slavonac 5:0 prekid u 52 min., Sunjski- Dinamo 6:2, Sloga- Mladost GG 3:1 i Mladost R- Zrinski 2:1.
Poredak na prvenstvenoj ljestvici je sljedeći: Pešćenica 19, Radnik i Moslavac 17, Frankopan, Sloga Maris i Mladost GG 16, Sokol 15, Topusko 14, TŠK 13, Mladost R 12, Sloga i Jasenovac 9, Zrinski i Dinamo 8, Sunjski 6 i Slavonac 4 boda. U 10. kolu sastaju se: 22 listopada u 15.00 sati Sokol- Topusko i Frankopan- Moslavac, a 23. listopada u isto vrijeme igraju: Sloga-Maris- Zrinski, Mladost GG- Mladost R, Dinamo- Sloga, Slavonac- Sunjski, TŠK- Radnik i Pešćenica- Jasenovac.

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 7. KOLO

Iznenađenje kola je poraz Podova na Šartovačkom Risovcu doduše minimalan ali dovoljan za skidanje Dvorana s prvog mjesta na ljestvici i veliko slavlje Žicinih momaka. Strijelac i dalje sigurnim igrama daje svima do znanja da je jedan od najozbiljnijih kandidata za vrh, pa je tako bilo i u Rajiću gdje su dva puta pogodili za nova tri boda. Metalci su pet puta potopljeni u Puski. Valjda nisu "znali" da je Sava velika rijeka i da zahtijeva veoma dobre plivače. Tomislav i Vatrogasac podijelili su plijen i tako čvrsto zadržali pretposljednje i posljednje mjesto na ljestvici. Igračima Lokomotive ni protiv Struga nije išlo pa su kod kuće odigrali samo remi. Voloderski su kanarinci gostima iz Košutarice natrpali pola tuceta dajući im do znanja da unatoč nekim slabijim igrama aspiriraju za vrh.
Rezultati 7. kola: Sokol- Strijelac 0:2, Sava- Metalac 5:1, Šartovac- Podovi 1:0, Tomislav- Vatrogasac 1:1, Lokomotiva- Strug 1:1, Voloder- Mladost 6:2.
Poredak na ljestvici nakon 7. kola: Strijelac 18, Podovi 15, Voloder 13, Sokol 12, Metalac, Sava i Šartovac 10, Mladost i Lokomotiva 9, Strug 6, Tomislav 4 i Vatrogasac 2 boda.
U 8. kolu 23. listopada u 15.30 sati sastaju se: Strijelac- Mladost, Strug- Voloder, Vatrogasac- Lokomotiva, Podovi- Tomislav, Metalac- Šartovac i Sokol- Sava.

3. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA SKUPINA KUTINA 7. KOLO

Pošto je Jelengrad bio slobodan, igrači Dinama, onog Kutinskog, preuzeli su vrh prvenstvene ljestvice novom pobjedom u Selištu gdje je, kažu očevidci, bilo svega i "samo" pet isključenih igrača, ali tu je vrhovni nadzor vršio jedan od sudačkih bosova pa nema zime za točnost opisa događanja. Rogovi su Naftaši kod kuće minimalno dobili goste iz D.Gračenice, a Slogaši iz Potoka u Ilovi zabili pet komada za nova tri boda. Jamarićani su kod kuće na svom terenu pet puta pogodili mrežu posljednje plasiranih Brinjana. Igrači Ekonomika već dva kola ne znaju za poraz, tako su kod Matije Gupca uzeli bodove minimalnom pobjedom. Poznavatelji stanja u klubu kažu da ih je novi "fizioterapeut" dobro pripremio, kako fizički tako i psihički.
Rezultati 7. kola: Naftaplin- Moslavina 1:0, Garić- Sloga 3:5, Dinamo J- Brinjani 5:0, Selište- Dinamo KT 2:5, M.Gubec- Ekonomik 0:1, igrači Jelengrada su bili slobodni.
Poredak na ljestvici nakon 7. kola: Dinamo Kt 17, Jelengrad i Naftaplin 16, Ekonomik 11, M.GUbec i Selište 9, Dinamo J 5, Garić 4, Moslavina DG 2 i Brinjani 1 bod.
U 8. kolu 23. listopada sastaju se Dinamo KT- M.Gubec, Brinjani- Selište, Sloga- Dinamo J, Moslavina DG- Garić, Jelengrad- Naftaplin, a slobodan je Ekonomik. Sve utakmice počinju u 15.30 sati.