filipovic-na-postolju-mPostavši najbolji junior u Europi u light kontaktu u kategoriji do 89 kg, Marko Filipović je na nedavno završenom Europskom prvenstvu u kickboxingu u Italiji ostvario svoj dječački san.

"Trebalo je dobrih osam godina mukotrpnog rada i odricanja da bi kroz poraze i pobjede napokon stigao na sam vrh juniorskog amaterskog kickboxing športa"- ističu iz Kickboxing kluba "Moslavac". Marko Filipović je na ovom Europskom prvenstvu nastupio u dvije discipline, semi i light kontakt i uzeo dvije medalje što ga svrstava među najbolje članove Hrvatske kickboxing reprezentacije.filipovic-u-borbi
U semi kontaktu kao prošlogodišnji viceprvak svijeta iz Beograda, odmah je u žrijebu išao u polufinale gdje ga je u neizvjesnoj borbi do samog kraja pobijedio Austrijanac Benedikt Seisl rezultatom 23:18. Ovim porazom Marko je osvojio treće mjesto i brončanu medalju u semi kontaktu. Marko nije ostao dužan Austrijancu jer je u light kontaktu, već u polufinalu, ponovo imao Sisela za protivnika te ga uvjerljivo pobjedio 3:0 plasiravši se u finale gdje ga je čekao Poljak Blažej Szkulik. U finalnoj borbi Filipović je bio sjajan i nije dozvolio Szkuliku da preuzme inicijativu. Marko je kroz sve tri runde bio uvjerljivo bolji i vrlo precizno pogađao Poljaka visokim nožnim udarcima po glavi što mu je u konačnici donijelo visoku bodovnu prednost, pobjedu i naslov europskog prvaka u light kontaktu u kategoriji do 89 kg.
Za ovaj rezultat najzaslužniji je Markov trener Dražen Šalković koji već godinama stoji iza Filipovića ali i upornost, talent i veliko odricanje koje Marko Filipović pokazuje na sportskim borilištima Hrvatske i svijeta.