lopta-m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 2. KOLO

 

Gosti su u ovom kolu došli na svoje, od mogućih 24 osvojili su 13 bodova. Mali Derby odigran je na terenu ŠC "Franjo Šturlan" u G.Gračenici, gdje je domaćin nadigrao goste u svim elementima nogometne igre.

 

Favorizirani Grofovi ostali su u čudu, domaćin je poveo u 20. minuti preko lukavog Jurice Šenija, a za konačnih 2:0 poentirao je u drugom dijelu kapetan Mladosti Marko Miša prelijepim zgoditkom nakon odličnog pasa Krakana. Sloga-Maris je i kod kuće odigrala dobro protiv Topuskog, koje je nakon dva kola bez bodova. Novajlija Sunjski je kod kuće pokazao da je 1.ŽNL ipak prejaki stupanj natjecanja, za njih primivši od Moslavca tri zgoditka. To se isto dogodilo i drugom novajliji u ligi Slogi također kod kuće gdje su im dečki Ivice Solomuna tri puta zagorčavali život. Mladost R. je pod Marekovom dirigentskom palicom otpratilo goste iz Jasenovca s visokih četiri razlike. U Odri ništa novoga osim poraza domaćina od agilnih gostiju iz Pešćenice. Beskućnici iz Osekova u Strušcu su naletjeli na razigrane goste iz predgrađa Siska i popili pet komada. Čudno ali istinito. Slavonac je kod kuće pokazao favoriziranom Sokolu i jednom od kandidata za vrh da se iz Lipovljana neće baš lako nositi bodovi odigravši neriješeno.

Rezultati 2. kola: Sloga Maris- Topusko 4:2, Sunjski- Moslavac 1:3, Sloga- Radnik 0:3, Mladost R- Jasenovac 4:0, Zrinski- Pešćenica 0:3, Mladost GG- "TŠK"1932- 2-0, Dinamo- Frankopan 0:5, Slavonac- Sokol 1:1.
Poredak na prvenstvenoj ljestvici nakon 2. kola: Radnik, Peščenica, Sloga-Maris i Moslavac po 6 bodova, Frankopan, Mladost GG i Sokol po 4 boda. Mladost R TŠK i Jasenovac 3 boda, Slavonac 1, Topusko, Zrinski, Sloga, Sunjski i Dinamo bez bodova. Parovi trećeg kola, subota 03.09.: Sokol- Sloga-Maris, Frankopan- Slavonac, Jasenovac- Zrinski i Topusko-Sunjski. U nedjelju, 04.09. sastaju se TŠK- Dinamo,
Pešćenica- Mladost GG, Radnik- Mladost R i Moslavac- Sloga.