VI-turnir-josip-grgic-mPod pokroviteljstvom Općine Popovača na teniskom terenu u Podbrđu proteklog je vikenda održan VI. Memorijalni teniski turnir parova 'Josip Grgić- Joso'.

Riječ je o turniru kojeg već tradicionalno, u okviru obilježavanja Dana Općine Popovača, u spomen na prerano preminulog Josipa Grgića- Josu organiziraju njegovi teniski prijatelji. Ovogodišnji susret okupio je 17 natjecateljskih parova s područja Siska, Popovače, Kutine i Velike Ludine. Najuspješniji je bio par Šarec Zlatko- Huskić Goran. Drugo mjesto izborio je sisački dvojac Klindić Toni- Deni Đafo, dok je trećeplasirani par Malekinušić Ivica- Malekinušić Tomica iz Popovače.

VI-turnir-josip-grgic-1
"I šesti po redu turnir bilježi očekivano kvalitetan odaziv obzirom da se radi o najsnažnijem natjecanju parova na području Sisačko- moslavačke županije. Najuspješniji par bit će nagrađen slikama domaćeg autora Josipa Đonija Kovača, a koje će im se uručiti na svečanoj dodjeli nagrada pobjednicima športskih natjecanja  u Domu kulture 18. lipnja"- naglasio je Željko Pušić, domaćin Memorijalnog teniskog turnira parova 'Josip Grgić- Joso', izrazivši zadovoljstvo činjenicom da se ovogodišnji trodnevni turnir uspio održati u cijelosti unatoč lošem vremenu.VI-turnir-josip-grgic-2

VI-turnir-josip-grgic3
Kako je dodao Pušić, sudeći po kvaliteti te broju onih koji se bave ovim športom, iz godine u godinu bilježi se pomak u razvoju tenisa na području Općine. "U ožujku ove godine sa sjedištem u Popovači registriran je Teniski i golf klub "Moslavina", koji će, kako je planirano, uskoro krenuti s organizacijom besplatne škole tenisa za naše sugrađane najmlađih uzrasta, a sve u cilju popularizacije i unapređenja tog športa u Popovači"- istaknuo je Željko Pušić, inače predsjednik novoosnovanog Kluba, te zahvalio ovom prilikom pokrovitelju, sponzorima i svima ostalima koji su svojim angažmanom sudjelovali u uspješnoj organizaciji još jednog Memorijalnog teniskog turnira parova 'Josip Grgić- Joso' odnosno omogućili nastavak ove tradicije.