kbk-moslavac-slunj-2011-mU subotu je u Slunju održano državno prvenstvo u kickboxingu u disciplini semi kontakt za seniore na kojem su nastupili dva najbolja natjecatelja iz Popovače- Miroslav Grgić i Marko Filipović.

 

Iskusni Grgić nije dozvolio iznenađenje te je u polufinalu kategorije do 74 kg vrlo uvjerljivo pobjedio Krunoslava Jagarića iz Zagreba rezultatom 14:6, da bi u finalu sjajnom tehnikom svladao mladog Davora Šiljca iz Karlovca rezultatom 6:4.
Ovim naslovom državnog prvaka u semi kontaktu Grgić si je osigurao nastup na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Dublinu u Irskoj, gdje će u sastavu Hrvatske kickboxing reprezentacije pokušati nastaviti uspješan niz odličnih rezultata s velikih svjetskih natjecanja.kbk-moslavac-slunj-2011-1
U kategoriji do 94 kg, u Slunju je nastupio Marko Filipović koji se plasirao u finale gdje ga je u vrlo izjednačenom meču pobjedio Marin Šušnjariz Rijeke rezultatom 14:12.
Filipović je pružao vrlo jak otpor do sredine treće runde, kada su suci dodijelili Šušnjaru dva boda za nepostojeći udarac u glavu koji se na kraju pokazao kao presudan za konačan ishod meča. Filipović je ovim porazom osvojio srebrnu medalju te pokazao da će se i na njega morati ozbiljno računati u seniorskoj konkurenciji.

kbk-moslavac-slunj-2011-2
„Grgić i Filipović pokazali su vrlo visok stupanj znanja semi kontakt tehnike, te je na njima da do svjetskog prvenstva poboljšaju koncetraciju i brzinu kako bi se mogli na kvlitetan način suprotstaviti najboljima na svjetu"- kaže njihov trener Dražen Šalković.