kbk-moslavac-austrija-mU austrijskom skijaškom centru Innsbruck održan je prvi ovogodišnji Svjetski kickboxing kup na kojem je nastupilo 1600 natjecatelja iz 23 zemlje, među kojima vrlo uspješno i članovi popovačkog Kickboxing kluba "Moslavac".

Zlatne medalje i naslov pobjednika Svjetskog kupa osvojili su junior Marko Filipović i kadet Mateo Đudarić.
Filipović je na ovom natjecanju nastupio u dvije kategorije. U kategoriji do 89 kg u prvoj borbi pobijedio je Austrijanca Adis Zekana 11:1, da bi u polufinalu izgubio od Talijana Andree Camillo rezultatom 17:14 i osvojio treće mjesto. U finalnoj borbi kategorije do 94 kg ponovno se susreo sa Talijanom Camillom te mu uzvratio za poraz pobjedivši ga 10:8 i osvojivši tako zlatnu medalju te naslov pobjednika Svjetskog Kupa u kickboxingu.kbk-moslavac-austrija1
Sjajan nastup imao je kadet Mateo Đudarić koji je u kategoriji do 47 kg u prvoj borbi pobijedio Talijana Giacomo Costa 7:4, pa Srbina Milana Petrovića 6:3. U trećoj borbi pobjeđuje Mađara Gabora Sally 9:3, u polufinalu Nijemca Pallahmer Mihaela 8:3, da bi u finalnoj borbi dobio Britanca Beestona 11:9 i uzeo zlatnu medalju te naslov pobjednika Svjetskog Kupa u kickboxingu.
Od kadeta nastupio je i Hrvoje Stakor u kategoriji do 57 kg koji u prvoj borbi pobjeđuje Austrijanca Ellmerer Martina 17:13, da bi zatim izgubio od Talijana Brandon Curtarellia sa 14:12 te tako zauzeo 16. mjesto na Svjetskom Kupu.kbk-moslavac-austrija2
Odličan nastup imao je i senior Miroslav Grgić koji je u kategoriji do 69 kg u prvoj borbi pobijedio Poljaka Lukasza Jakubowskog 11:1, pa Austrijanca Mihaela Gebharta sa 26:24 da bi u trećoj borbi izgubio od švicarca Antonia Lo Preta rezultatom 10:8 te se plasirao na osmo mjesto Svjetskog Kupa. Treba spomenuti da je u Grgićevoj kategoriji bilo prijavljeno 46 natjecatelja što je do sada najveći broj športaša prijavljen u jednu kategoriju te je samim time bilo jako teško osvojiti medalju u ovoj skupini.

kbk-moslavac-austrija3
«Zadovoljan sam nastupom mojih natjecatelja i da nije bilo sudačke nepravde u meču Filipovića protiv Talijana Camilla možda smo mogli uzeti i treće zlato, ali i ovo je odličan rezultat» - ističe trener Dražen Šalković.