prvenstvo-rh-slunj-mČlanovi Kickboxing kluba „Moslavac" prošle su subote uspješno nastupili na Prvenstvu Hrvatske u semi kontaktu za starije kadete i u light kontaktu za juniore održanom u Slunju.

Odličan nastup i naslov državnog prvaka ostvario je ponovo sjajan Marko Filipović u light kontaktu pobjedivši u finalu Ivana Oreškovića iz Rijeke rezultatom 3:0. Bila je to jedna od ponajboljih borbi na prvenstvu gdje je Filipović demonstrirao pravu light kontakt tehniku s puno visokih nožnih udaraca koji su pogađale Oreškovića. Ovim naslovom juniorskog prvaka Hrvatske Marko Filipović otvorio si je put za odlazak na Europsko juniorsko prvenstvo u Italiji.prvenstvo-rh-slunj4
U kadetskoj konkurenciji najviše uspjeha imao je Hrvoje Stakor koji je u kategoriji do 57 kg u finalnoj borbi izgubio u posljednjoj sekundi borbe od Mihaela Pavlakovića iz Karlovca rezultatom 5:4 i tim porazom osvojio drugo mjesto odnosno srebrnu medalju na prvenstvu. Njegov klupski kolega Mateo Đudarić u kategoriji do 47 kg u prvoj borbi pobjeđuje Edisa Sušića iz Karlovca 6:2, da bi u polufinalu izgubio od Luke Rumora iz Pule rezultatom 12:9 i na taj način osvaja treće mjesto na prvenstvu.

prvenstvo-rh-slunj1

prvenstvo-rh-slunj2
U juniorskoj konkurenciji nastupili su i Mihael Cvetko te Silvio Đudarić koji su ispali u kvalifikacijskim mečevima, kao i kadeti Tin Turić i Marko Jaić.
«Konkurencija je na ovom natjecanju bila prilično zahtjevna i moji športaši dali su svoj maksimum iako su neke sudačke odluke bile nepovoljne za nas» - ističe trener Dražen Šalković.

prvenstvo-rh-slunj3
Sljedeći nastup športaši iz Popovače imat će na otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine u Bihaću.