izlozba-stoke-sastanak-mSubjekti uključeni u organizaciju ovogodišnje, šeste po redu Izložbe stoke Sisačko- moslavačke županije, na jučerašnjem su sastanku potvrdili kako se pripreme odvijaju prema utvrđenom planu.

Kako je zaključeno, organizatori trenutno raspolažu sredstvima koja su u svojim proračunima osigurale Općina Popovača i Županija, a ukupno iznose 60.000 kuna. Određeni prihodi očekuju se i od sponzorstava.

izlozba-stoke-sastanak1
U okviru jučerašnjeg sastanka utvrđene su kategorije stoke odnosno broj grla koja će se izlagati na VI. Županijskoj izložbi stoke 4. lipnja u Popovači. U konjogojskom dijelu će se u tri kategorije predstaviti hrvatski posavci te hladnokrvanjci, ukupno 30 grla. Kada je riječ o govedarstvu, izlagat će se dvije pasmine- simentalska i holstein, također u po tri kategorije.
Koordinator organizacije VI. Županijske izložbe stoke, predstojnik sisačko- moslavačkog Područnog ureda HPA-e Željko Mikačić ovom prilikom upozorio je na nedostatak zainteresiranosti malih uzgajivača goveda za izlaganje na izložbi.