korita2020 vU selu Korita danas je obilježena 29. obljetnica pogibije šestorice hrvatskih branitelja pripadnika kutinske 56. samostalne bojne odnosno 65. samostalnog bataljuna Ivanić- Grad.

Položivši vijence i zapalivši svijeće, roditelji i članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici gradova odali su jutros počast braniteljima poginulima u borbi za oslobođenje ovog sela: Demeter Srećku, Coha Siniši, Kosović Željku, Rošin Krunoslavu, Križak Ivanu i Konečni Josipu. U ime Grada Popovače obljetnici je nazočio gradonačelnik Josip Mišković, a molitvu za poginule hrvatske branitelje u selu Korita predvodila je predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Grada Kutine Katica Demeter.
Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i nove protuepidemijske mjere, članovi udruga proisteklih iz domovinskog rata će počast poginulim braniteljima u selu Korita odati u poslijepodnevnim satima. Memorijalnim maratonom od Novske do Korita pridružit će im se i članovi Udruge maratonaca Sisačko- moslavačke županije 'Heroji ne umiru'.