antunovo mProteklog vikenda je u Voloderu obilježen blagdan svetog Antuna Padovanskog, nebeskog zaštitnika župe Voloder.

Svečano misno slavlje je za brojne vjernike i hodočasnike predvodio gospićko - senjski biskup u miru mons. Mile Bogović. U koncelebraciji su bili dekan Kutinskog dekanata preč. Ivan Benković, župnik iz Popovače vlč. Mato Draganović, župnik iz Gornje Jelenske vlč. Marijan Koren, župni vikar iz Ivanić Grada vlč. Ivica Šimunović te domaći župnik vlč. Nikola Majcen. Uz brojne goste i hodočasnike sv. misi nazočili su i predstavnici civilne vlasti predvođeni gradonačelnikom Grada Popovače Josipom Miškovićem i njegovim zamjenikom Draganom Šarčevićem.

voloder 1

voloder 3

voloder 2

Uz župno slavlje održani su i 17. Državni susreti branitelja Hrvatske, kao i natjecanje u kuhanju graha 'Prvi kotlić Moslavine'. Bogati program obuhvatio je natjecanje u kuhanju graha, biciklijadu 'Biciklom u prirodu', sportsko natjecanje branitelja, likovnu koloniju, izložbu slika Specijalne jedinice policije Ris iz Domovinskog rata, kao i gospodarsku izložbu braniteljskih zadruga te nastup KUD-ova.

antunovo 6

antunovo 3

antunovo 2

antunovo 5