Početna O Gradu Popovača Naselja Sakrament svete potvrde primilo 37 krizmanika župe Osekovo
Sakrament svete potvrde primilo 37 krizmanika župe Osekovo
Četvrtak, 28 Travanj 2016 10:16

osekovo mBiskup Sisačke biskupije Vlado Košić podijelio je sakrament Svete potvrde 37-orici krizmanika u crkvi sv. Ane župe Osekovo.

 

 

 

 

osekovo 1
Ovaj sakrament nužan je za primanje Kristove milosti. Potvrda, kao što i samo ime govori, je sakrament kojim osoba potvrđuje svoju vjeru i svoju pripadnost Crkvi. Po nauku Katoličke crkve, na krizmi katolici primaju na sebe Duha Svetoga kojeg je Isus obećao. Da bi se jasnije označio dar Duha Svetoga, vrlo je rano uz polaganje ruku dodano i mazanje mirisnim uljem (krizmom). To mazanje tumači i sam naziv "kršćanin" što znači pomazanik, izvedeno iz samoga imena Krista kojega je Bog pomazao Duhom Svetim. Tako i danas ljudi prilikom sakramenta Svete potvrde primaju na sebe Duha Svetoga koji će im dati dodatnu snagu, ispuniti ih svjetlom za bolji kršćanski život da bi što bolje mogli razumjeti ono što im je Bog objavio. Svetu misu služio je biskup Vlado Košić uz pomoć Dražena Lauca, župnika župe sv. Ane Osekovo, a krizmanici su slavlje nakon mise nastavili u krugu svojih obitelji.

osekovo 3

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.