voloder mU Voloderu održan bogat program tijekom proteklog vikenda povodom blagdana sv. Antuna.


Po prvi puta, u organizaciji Udruge Voloderska Jesen i suorganizaciji Udruge Branitelji Hrvatske Sisačko Moslavačke Županije održano je natjecanje u kuhanju graha pod nazivom „ Prvi kotlić Moslavine – 2015". Natjecanje je održano u centru Volodera gdje je osmero natjecatelja pokazalo svoje vještine u pravljenju graha pred mnogobrojnim posjetiteljima.

kotlić 2

kotlić 5

kotlić 6
Prema ocjenjivanju žirija 1. mjesto kao i nagradu „Prvog kotlića" uzela je HVIDRA Garešnica, 2.mjesto Darko Briški, 3.mjesto Udruga branitelja Hrvatske Garešnica, dok je nagradu prema ocjenama građana osvojio Štefan jankovečki iz Volodera.

kotlić 1

kotlić 7

kotlić 8
U sklopu programa obilježavanja Dana Grada održani su i 16. Državni susreti branitelja Hrvatske na kojima su u cjelodnevnom natjecanju sudjelovale mnogobrojne braniteljske udruge iz cijele Hrvatske. Osim lokalnih braniteljskih udruga i gostiju iz šireg područja Hrvatske, na susretima su gostovali i članovi braniteljske udruge iz Općine Bosanska Krupica.

branitelji 1

branitelji 2
Rezultati:
1. mjesto: Udruga branitelja Hrvatske-Ogranak Voloder
2. mjesto: Udruga bošnjaka branitelja Grad Sisak
3. mjesto: Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Otok Ivanić

Također u sklopu programa obilježavanja blagdana sv. Antuna postavljena je i likovna izložba pod nazivom „Popovački Picasso" u Pučkom domu Voloder čime su članovi PULS-a „Moslavački štrk" oplemenili cjelokupno zbivanje dok je kutinski Muzej Moslavine postavio izložbu pod nazivom "Herojski dani" povodom 20. obljetnice Vojno-redarstvenih operacija Bljesak i Oluja. 

izložba 3

izložba 2

izložba 1