manje-oruzja-manje-tragedije-popovaca-mPolicijski službenici Policijske postaje Kutina jučer su u Popovači proveli akciju "Manje oružja - manje tragedija".

Kontakt policajci PP Kutina su u okviru ove akcije građanima  dijelili edukativne promidžbene materijale upoznajući ih s mogućnostima dragovoljne predaje ilegalnog oružja. "Građani s područja Općine Popovača iskazali su velik interes za ovu tematiku, a mi smo im pružili sve tražene informacije o samom načinu predaje vatrenog oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava. Da ovakve akcije imaju kvalitetne rezultate svjedoči količina sredstava koja se dragovoljno predaju neposredno nakon predstavljanja ove akcije javnosti"- istaknuli su kontakt policajci. Građanima su posebno naglašavali kako im je omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija. manje-oruzja-manje-tragedije-popovaca1

manje-oruzja-manje-tragedije-popovaca2
"Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92"- stoji u promidžbenim materijalima policije.