24-sjednica-mNa 24. sjednici Općinskog vijeća usvojene su I. Izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna.

Prvim rebalansom prihodovna strana proračuna je sa prvotno predviđenih 30,6 povećana na 33,5 milijuna kuna. „Temelj toga predstavljaju naznake određenih investicija u 2011. Ministarstvo regionalnog razvoja potvrdilo je svoju spremnost za sufinanciranje modernizacije nerazvrstanih cesta sa 1,8 milijuna kuna. Pored toga imamo najavu od strane Hrvatskih voda da će sufinancirati izgradnju kanalizacije u Ulici bana Jelačića u iznosu od milijun kuna. Porezni prihodi manji su od planiranih, no dosadašnja uplata sredstava rudne rente kroz prvih pet mjeseci premašila je 50 posto planiranih za ovu godinu što nam je dalo za pravo da povećamo i taj dio. Određeni prihodi planiraju se i od prodaje zemljišta i objekata u vlasništvu Općine, a, iako to nismo planirali u ovom rebalansu, očekujemo i dobivanje zemljišta u Poslovnoj zoni kojeg ćemo zatražiti od države odnosno prodaju istog"- obrazložio je načelnik Josip Mišković.

24-sjednica-2
Najvažnije izmjene u Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture se, pored modernizacije nerazvrstanih cesta, odnose na izgradnju pješačke staze u Jelengradskoj ulici za koju je ovim rebalansom osigurano 1,2 milijuna kuna. Obzirom da Ministarstvo regionalnog razvoja s kojim je Općina Popovača potpisala ugovor o zajedničkom financiranju uređenja trga kod Doma kulture, trenutno nije u mogućnosti doznačiti ugovorena sredstva, realizacija tog projekta nije uvrštena u I. rebalans. „Uvjeren sam kako ćemo kroz sljedeće dvije godine realizirati uređenje obaju trgova u središtu Popovače"- istaknuo je načelnik Mišković. U okviru rasprave po ovoj točki vijećnik SDP-a Zdenko Krnjić upozorio je kako građani Popovače, uz dužno poštovanje prema potrebama svih ostalih mjesnih odbora, imaju pravo na uređenje centra mjesta na koje se čeka već 20 godina i kontinuirano se prolongira.

24-sjednica-5
Na 24. sjednici Mandatno povjerenstvo izvijestilo je o prestanku mandata vijećnika HSLS-a Dražena Koceta. U svojstvu njegova zamjenika na tu je dužnost na samom početku sjednice prisegnuo vijećnik Andrija Ričko.
Temeljem Odluke usvojene na 24. sjednici, ravnateljicom Dječjeg vrtića Popovača ponovno je imenovana Jasna Nociar. Vijećnici su u okviru ove sjednice dali svoju suglasnost i na Plan upisa u Dječji vrtić za pedagošku godinu 2011./2012. Kako je obrazložila Nociar, na jesen u školu odlazi 26 djece, a na natječaj je pristiglo 59 zahtjeva za upise. „Iako smo planirali upisati 36 nove djece u sedam odojnih skupina, i ove ćemo godine primiti svu zainteresiranu djecu. Određenom unutarnjom reorganizacijom osigurali smo prostor za smještaj još 16 djece, tako da bi ukupno ove pedagoške godine imali 186 djece"- kazala je ravnateljica dodajući kako je upis ovako velikog broja polaznika, a bez zapošljavanja dodatnih djelatnika, moguć zahvaljujući činjenici da vrtić trenutno ima tri volonterke.

24-sjednica-6
Na 24. sjednici usvojena je i Odluka o dodjeli Javnih priznanja Općine Popovača za 2011. godinu. Sukladno prijedlogu nadležnog Povjerenstva, ovogodišnja nagrada za životno djelo dodijelit će se prof. Mariji Bilić- Prcić, dok će godišnju nagradu primiti Dječji vrtić Popovača i obrtnica Vlasta Pajer. Priznanje Općine bit će uručeno Rukometnom klubu „Moslavac" iz Popovače te Nadi Loina, učiteljici Područne škole Voloder.24-sjednica-3

24-sjednica-4