Na 21. sjednici Općinsko vijeće usvojilo je Odluku o Donošenju Detaljnog plana uređenja Gospodarsko- proizvodne zone 'Mišička II'.

Općinski načelnik Josip Mišković obrazložio je kako se donošenjem DPU-a Mišičke II otvara mogućnost širenja Zone odnosno da se formira dio zemljišta koji se nalazi u građevinskom području i da se od Vlade RH može zatražiti dodjelu istog.
„Kada je riječ o središnjem dijelu koji je imovinsko- pravno riješen, nakon objave usvojenog Plana stvorit će se uvjeti za izdavanje lokacijske dozvole i nastavak potvrde glavnog projekta odnosno početak radova na izgradnji velikog distribucijskog centra tvrtke Ralu logistika. Ta centralna zona ne zahtijeva velike investicije što se tiče komunalne infrastrukture jer je ona praktički već dovedena do tog područja"- rekao je Tomislav Dolečki iz tvrtke CPA d.o.o. koja je izradila Plan.
Vijećnici su jučer usvojili i Odluku o naknadi za razvoj na vodoopskrbnom području Opčine Popovača. Prema obrazloženju stručnih službi i općinskog načelnika, radi se samo o usklađenju sa Zakonom o financiranju vodnoga gospodarstva odnosno promjeni naziva naknade koja se do sada definirala kao „gradnja i održavanje vodnih građevina", a što neće utjecati na cijenu vode. „Ta sredstva i dalje prikuplja Moslavina d.o.o. odnosno poduzeće koje će se baviti vodoopskrbom i odvodnjom, a lokalnoj će samoupravi svakih šest mjeseci dostavljati izvješće o visini prikupljenih sredstava"- objasnio je načelnik.
Vijećnik HSLS-a Dražen Kocet je u okviru rasprave po ovoj točki izrazio protivljenje ovoj naknadi, rekavši kako je žalosno da visina iste nije vezana za socijalni status te da nema logike da građani Općine Popovača na čijem se području nalaze izvorišta, vodu plaćaju više nego električnu energiju. Županijski vijećnik Ivan Behtanić upozorio je kako se cijena vode određuje na razini lokalne vlasti, a ne državne. „Donošenjem ovog zakona država nastoji utjecati na cijenu vode. Te se izmjene ne vrše na zahtjev distributera ili lokalne samouprave. Zajedničke građevine moraju se nastaviti realizirati. Ukinemo li naplatu ove naknade koja za domaćinstva iznosi 1,41 kunu po kubnom metru utrošene vode, onda ćemo iz proračuna morati izdvojiti dio sredstava za zajedničke investicije za koje smo preuzeli obvezu"- rekao je Mišković.
Na jučerašnjoj sjednici usvojen je i Plan gradnje komunalnih vodnih građevina u 2011. godini. Ovim se planom predviđa gradnja građevina za javnu vodoopskrbu odnosno za javnu odvodnju ukupne vrijednosti 28,4 milijuna kuna. Za Crpilište Osekovo u čiju se izgradnju ove godine planira izdvojiti ukupno 10,8 milijuna kuna, Općina Popovača iz naknade za razvoj predviđa ulaganje u iznosu 1,1 milijun kuna. Preostali dio ukupnog iznosa odnosi se na sredstva iz Hrvatskih voda te ulaganja ostalih suvlasnika isporučitelja. Za izgradnju vodovoda i kanalizacije na području Općine Popovača ovaj Plan predviđa ukupna ulaganja vrijedna 17,6 milijuna kuna, od čega se 16,2 milijuna odnosi na gradnju kanalizacije Popovača- Potok. Od Hrvatskih voda se za realizaciju tog projekta očekuju sredstva u iznosu od 15,8 milijuna kuna.
Popovački vijećnici na 21. sjednici su usvojili i Odluku o subvencijama u poljoprivredi za 2011. godinu.