Na danas održanoj 9. sjednici Općinskog vijeća nije prihvaćen prijedlog vijećnika SDP-a Roberta Zobela da se u Dnevni red uvrsti Donošenje odluke o raspisivanju Javnog poziva za sufinanciranje smještaja učenika i studenata u učeničkim i studentskim domovima te Donošenje Odluke o izradi Odluke o pravu prvokupa građevinskog zemljišta u 1. zoni mjesta Popovača od strane Općine Popovača.

Kako je obrazložio Zobel, temeljem Zakona o građevinskom zemljištu, Vlada, županija, Grad Zagreb, veliki grad, grad i općina može odlukom odrediti područje na kojem ima pravo prvokupa nekretnina. 'Vlasnik nekretnina na tom području koji namjerava prodati nakretninu, dužan je putem javnog bilježnika istu ponuditi nositelju prava prvokupa i priopćiti mu cijenu i uvjete prodaje'- kazao je Zobel istaknuvši kako bi na ovaj način Općina stekla mogućnost za realizaciju svojih projekata u centru Popovače. Iako su svi nazočni vijećnici u načelu podržali Zobelovu inicijativu, njih 12 glasalo je protiv prijedloga dopune današnjeg Dnevnog reda, složivši se kako će se o tim točkama raspravljati na jednoj od idućih sjednica. Tajnica Općinskog vijeća Biserka Novak upozorila je pritom na činjenicu da je, u skladu s tom odlukom, u rebalansu potrebno osigurati sredstva za tu namjenu.
Na današnjoj sjednici usvojenu Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja gospodarsko-proizvodne zone 'Mišička' obrazložio je Tomislav Dolečki, predstavnik tvrtke CPA d.o.o., izrađivača plana. 'Tvrtka PharmaS kupila je četiri parcele, koje je zbog njihovih potreba trebalo objediniti u jednu. Pored tog zadatka, planom je osigurana i lokacija za još jednu trafostanicu'- naglasio je Dolečki. Kako je istaknuo načelnik Mišković, zahtjev za izradom Izmjena i dopuna DPU 'Mišička' došao je od strane investitora koji je i sudjelovao u financiranju istog.


U okviru ove točke Dnevnog reda, vijećnik HSP-a Marijan Belančić upitao je načelnika kakvo je trenutno stanje s planovima tvrtke Ralu logistika d.o.o. odnosno proširenjem Zone. 'Ovim planom trenutno je obuhvaćeno 10 ha. Općini je upućeno nekoliko pisama namjera za proširenje Zone među kojima je i ono tvrtke Ralu logistika. Tragom toga podnijeli smo zahtjev za dodjelu zemljišta 6/1 k.o. Potok i sada sve ovisi o odluci Vlade'- istaknuo je načelnik. 'Nerazumljivo jest da nam u trenutku kada imamo poznate investitore, problem predstavlja suglasnost države'- kazao je Belančić apelirajući na državne institucije da se ovaj postupak, a za dobrobit svih građana ovog područja, riješi što prije.
Vijećnici su danas usvojili i Izvješće općinskog načelnika o preraspodjeli sredstava u Proračunu Općine za 2009. godinu, čime je, kako je istaknuto, ta godina u financijskom smislu u potpunosti zaključena.
Uime svih članova, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Pasanec čestitao je vijećniku Romanu Rosavcu na nedavno stečenom doktoratu znanosti.