U Hrvatskom pučkom domu Voloder danas je održana 4. sjednica Općinskog vijeća. Kako je istaknuo predsjednik Općinskog vijeća Ivan Pasanec, dislociranje sjednice imalo je za cilj upoznati vijećnike sa konačnim rezultatima radova na obnovi Doma u Voloderu. Jedna od točaka Dnevnog reda odnosila se na Izvješće o radu Knjižnice i čitaonice Popovača, koje je predstavila v.d. ravnateljica te ustanove Marija Bilić- Prcić. 'Obzirom na opseg aktivnosti odnosno standarde knjižničnog sustava među ostalim propisanih i temeljem broja stanovnika koje ustanova opslužuje, nedostaje nam knjižnične građe ali i osoblja'- naglasila je Bilić- Prcić.
Izvješće o radu i financijsko poslovanje Vatrogasne zajednice Općine Popovača za prošlu godinu ukratko je obrazložio predsjednik iste Zvonimir Kondres, upoznavši vijećnike s aktivnostima članova te statistikom nabave opreme i vozila. 'U protekle četiri godine nabavljeno je devet vozila, od kojih je njih tri u potpunosti financirala Vatrogasna zajednica. U planu je nabava vatrogasnog vozila za DVD Donja Gračenica, obzirom da je njihovo vozilo staro 36 godina'- kazao je Kondres. Odgovarajući na upit vijećnika Marijana Belančića o povezanosti VZO Popovača sa nesrećom nagibnog vlaka Kondres je istaknuo kako Vatrogasna zajednica, ali ni DVD Stružec čiji su članovi obavljali taj posao u privatnom aranžmanu, nema nikakve veze sa željezničkom nesrećom.
U okviru ove sjednice usvojeno je Izvješće o radu Ureda općinskog načelnika u prvih 100 dana mandata, a donešen je i Poslovnik Općinskog vijeća te Odluka o isplati troškova izrade glavnog i izvedbenog projekta nove Osnovne škole sa športskom dvoranom u Popovači. 'Temeljem Sporazuma kojeg je Općina u prosincu prošle godine zaključila sa Županijom, obvezali smo se sufinancirati troškove izrade projektne dokumentacije u iznosu od 30 posto. Obzirom da je dokumentacija završena, Općina je obvezna Županiji doznačiti ugovorenih 1,1 milijun kuna'- obrazložio je načelnik Mišković.
Popovački vijećnici usvojili su danas i Analizu stanja sustava zaštite i spašavanja na području Općine za prošlu godinu. Prema toj analizi, Općina je ukupno gledajući poduzela niz aktivnosti i uložila znatna sredstva za razvoj predmetnog sustava koji je, kako se ističe, na našem području dostigao zadovoljavajuću razinu.