p 9 mU Domu kulture Popovača održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Alojzija Gonzage uoči koje su u čast poginulim hrvatskim braniteljima položeni vijenci i zapaljene svijeće na Mjesnom groblju Popovača i kod spomen obilježja na Trgu II uz molitvu koju je predvodio vlč. Mato Draganović.


Također, postavljena je i spomen ploča na inicijativu Odbora za branitelje Grada Popovače na željezničkoj postaji u Popovači posvećena pripadnicima specijalne jedinice policije 'RIS' Kutina.
Okupljenima je riječ dobrodošlice na početku sjednice uputio predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser, a gradonačelnik Josip Mišković u ovoj se svečanoj prilici, nakon prikazivanja dokumentarnog video zapisa autora Josipa Gobca, osvrnuo na aktivnosti u proteklom jednogodišnjem razdoblju kao i na aktualne projekte u provedbi te na najznačajnije planirane investicije u budućnosti .
Najsvečaniji dio sjednice obilježen je dodjelom priznanja i nagrada kojima je Grad Popovača i ove godine iskazao zahvalnost građanima, udrugama, ustanovama i gospodarskim subjektima koji su se u proteklom razdoblju istaknuli svojim osobitim uspjesima i iznimnim postignućima posebno značajnima za ovo područje.
Ovogodišnje priznanje Grada Popovače dodjeljuje se Radio Moslavini za 50 godina uspješnog rada i izniman doprinos promociji Grada Popovače kroz informiranje građana. Priznanje je uručeno i gospodinu Stjepanu Šašku i to za nesebičan dugogodišnji angažman i osobni doprinos razvoju i obogaćivanju društvenog i sportskog života Grada Popovače. Godišnja nagrada Grada Popovače dodijeljena je Bernardi Rešetar, za dugogodišnji požrtvovni rad te iznimno human pristup na području zdravstvene zaštite djece Grada Popovače. Godišnju nagradu primila je i Udruga popovačkih mažoretkinja za izniman doprinos promociji Grada Popovače kao i razvoju mažoret plesa te sportskom odgoju mladih naraštaja na području Grada Popovače.
Ovogodišnja nagrada za životno djelo Grada Popovače dodijeljena je Dani Nikšiću, posthumno, za višegodišnje aktivno sudjelovanje u lokalnoj politici te naročita postignuća i doprinos razvoju gospodarstva i društvenog života Grada Popovače.
Čestitke u povodu Dana Grada Popovače i blagdana sv. Alojzija Gonzage, na svečanoj su sjednici Gradskog vijeća među ostalim uzvanicima izrazili župan sisačko-moslavački Ivo Žinić kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, saborska zastupnica Željka Josić kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević te predsjednik Općinskog vijeća prijateljske Općine Vitez Hidajet Sivro.
Program svečane sjednice Gradskog vijeća glazbeno su oplemenili članovi Tamburaškog orkestra Ratimir Joža Prosoli kao i dobitnica najboljeg literarnog rada na temu 'Moja Popovača' Iana Cvetko.

Također, povodom Dana Grada Popovače i popovačka župa je proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Alojzija Gonzage. Programom Šestodnevnice koji je obuhvatio niz raznih sadržaja Župa sv. Alojzija Gonzage Popovača je aktivno obilježila dane ususret proslavi blagdana svog zaštitnika, a u petak, 21. lipnja centralna proslava održala se uz svečano misno slavlje koje je predvodio mons. Marko Cvitkušić nakon kojeg je Župa za sve posjetitelje pripremila agape i veselo druženje.

U večernjim satima sve građane i građanke zabavljao je Neno Belan i TS Modri biseri, kojima je prethodio nastup popovačkih mažoretkinja.