Početna Izvještaji sa sjednica Održana 24. sjednica Gradskog vijeća
Održana 24. sjednica Gradskog vijeća
Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 11:40

24gv mNa 24. sjednici Gradskog vijeća popovački su vijećnici donijeli Odluku o prihvaćanju darovanja nekretnine u vlasništvu RH i odricanju od potraživanja prema RH.


Prema obrazloženju gradonačelnika Josipa Miškovića, riječ je o dijelu provedbe postupka dobivanja zemljišta potrebnog za proširenje Gospodarsko- proizvodne zone Mišička, a budući su za istu svoj interes izrazili ozbiljni domaći ulagači. „Grad Popovača je, naime, zainteresiran za proširenje Zone Mišička koja obuhvaća zemljište u vlasništvu RH i u tu svrhu zatražio je od Ministarstva državne imovine (MIDIM) darovanje predmetne nekretnine procijenjene vrijednosti u iznosu 152.060,23 kune.
Temeljem zakonskih propisa, uz zahtjev za darovanje nekretnine potrebno je priložiti, između ostalog, i izjavu jedinice lokalne samouprave da se odriče svih potraživanja prema Republici Hrvatskoj. Potraživanja se, kako je definirano, odnose na ona nastala do datuma potpisivanja ugovora o darovanju, do visine vrijednosti darovane nekretnine"- pojasnio je gradonačelnik napomenuvši da, prema postojećim evidencijama, Grad Popovača nema evidentirana potraživanja prema RH.
Popovački su vijećnici na 24. sjednici potvrdili i Odluku o donošenju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske. Ukupna površina poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na ovom području iznosi 2 780,4123 ha, od čega je za zakup određeno 1445,7369 hektara. Kao maksimalna površina za zakup određeno je 850 ha. Prema definiranom Programu raspolaganja, za prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta određeno je 46,5100 ha, za povrat 39,0408 ha, dok će se za zakup zajedničkih pašnjaka rasporediti 1159,3786 ha.

Vijećnici su na ovoj sjednici prihvatili i Izvješće o radu Turističke zajednice kao i ono o radu Zajednice športskih udruga Grada Popovače koje je predstavio predsjednik Željko Kasik.
U okviru Aktualnog sata najavljeno je raspisivanje Izbora za Vijeća mjesnih odbora Grada Popovače tijekom listopada ove godine, a vijećnici su izrazili zanimanje i za niz komunalnih tema: asfaltiranje nerazvrstanih cesta, rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulicama Kutanija i Sredanija u Potoku, odvoz komunalnog otpada u Pučkim domovima, nastavak izgradnje pješačke staze u Gornjoj Jelenskoj, asfaltiranje parkirališta na groblju u tom naselju, uređenje kanala u Ravniku, sanacija Naftaplinske ulice u Strušcu, izgradnja pješačke staze u Podbrđu te Vatrogasnog doma u Gornjoj Jelenskoj na lokaciji na kojoj je prethodno potrebno izmjestiti trafostanicu. Vijećnic su ovom prilikom apelirali i za pomoć obitelji iz Donje Gračenica čija je kuća ovih dana izgorjela u požaru.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.