božićna svečana sj 2018 6 mU prigodi obilježavanja nadolazećih božićno- novogodišnjih blagdana održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače.


Svoj osvrt na rad tijekom godine koju ispraćamo tom prilikom izrazili su gradonačelnik Josip Mišković i predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser, zahvaljujući na suradnji svim članovima aktualnog saziva Gradskog vijeća, predsjednicima Vijeća mjesnih odbora, djelatnicima gradske uprave odnosno ustanova Grada Popovače- Knjižnice i čitaonice te Dječjeg vrtića Popovača i Komunalnih servisa, privrednim subjektima, ustanovama te udrugama koje djeluju na području Grada Popovače. Također je istaknuta i kvalitetna podrška realizaciji projekata od strane Sisačko- moslavačke županije, državnih institucija odnosno iz EU fondova, a okupljenim sudionicima sjednice najljepše želje u povodu nadolazećih blagdana uputio je i zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec.
I ove je godine u okviru održavanja svečane sjednice Gradskog vijeća nastavljena tradicija blagdanskog darivanja roditelja poginulih branitelja s ovog područja božićnicom u iznosu od 1.000 kuna, a dodijeljena su i priznanja Grada Popovače u sportu za 2018. godinu.

Odlukom Zajednice športskih udruga Grada Popovače, a nastavno na Javni poziv od 3. prosinca 2018., najboljom sportašicom u 2018. godine proglašena je Ivana Mišković iz Volodera, članica Kickboxing kluba Moslavac. Ivana je rođena 25. lipnja 2004. godine, starija je kadetkinja koja je na Prvenstvu Hrvatske u travnju za starije kadete u kategoriji +65 kg u disciplini POINT FIGHTING osvojila drugo mjesto, dok je u mjesecu svibnju na Prvenstvu Hrvatske za starije kadete u kategoriji +65 kg u disciplini LIGHT CONTACT izborila prvo mjesto.

Najboljim sportašem u 2018. godini proglašen je Karlo Jurić iz Popovače, član Športskog rukometnog kluba MOSLAVAC Popovača. Karlo je rođen 8. ožujka 2014. Godine, a svoju rukometnu karijeru je započeo 2013. U ŠRK Moslavac gdje je igrao do kraja sezone 2016. Od prvog dana pokazuje iznadprosječni telent koji kontinuirano nadograđuje. Iz Moslavca odlazi u RK Ivanić Grad, potom u RK Sisak, a trenutno igra u RK Maksimir Pastela. Ostvario je više naslova najboljeg igrača na brojnim turnirima, a među njegovim iznimnim uspjesima ističe se i nastup na najvećem svjetskom rukometnom turniru mladih održanom u Švedskoj. Zbog nastupa na turniru u Brčkom, Karlo nije mogao nazočiti sjednici, pa mu je ovo zasluženo priznanje uručeno u Uredu gradonačelnika po povratku u Popovaču.

A ovogodišnje javno priznanje Grada za najuspješniju sportsku udrugu dodijeljeno je Sportskom nogometnom klubu Moslavac iz Popovače koji je ovih dana obilježio 85. godišnjicu djelovanja. Klub trenutno okuplja oko 200 igrača koji djeluju u sekcijama prstići, limači, mlađi pioniri, stariji pioniri, juniori i seniori. Predsjednica Kluba je Nataša Tutić, a ŠNK Moslavac svojom je značajnom društvenom i sportskom djelatnošću okupljao mnoge generacije dugi niz godina te uvelike pridonio ukupnom razvoju lokalne zajednice.