Početna Izvještaji sa sjednica Održana 15. sjednica Gradskog vijeća
Održana 15. sjednica Gradskog vijeća
Srijeda, 12 Rujan 2018 13:22

15 gv mNa jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća potvrđene su tri izmjene u sastavu Vijeća. Svoj mandat u popovačkom Gradskom vijeću ponovno je aktivirala HSLS-ova vijećnica Marija Starčević, dok su dvoje HSP-ovih vijećnika, Siniša Losso i Ksenija Tomac Špoljarić, podnijeli zahtjeve za mirovanje mandata. Umjesto njih, za obavljanje dužnosti zamjenika vijećnika na jučerašnjoj su sjednici prisegnuli Nevenka Kundrata Carek i Branislav Pavličević, neizabrani kandidati s liste HSP-a.


Na Dnevnom redu sjednice bilo je i Polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika za 1.-6. mjesec 2018. godine u okviru kojeg je gradonačelnik posebno istaknuo završetak projekta izgradnje nove Osnovne škole Zorke Sever sa športskom dvoranom te nekoliko drugih infrastrukturnih projekata kao što su rekontrukcija pješačke staze u Sisačkoj ulici, Reciklažno dvorište, nastavak izgradnje vodovoda u Ribnjači i Moslavačkoj Slatini, rekonstrukcija parkirališta kod NPB Dr. Ivan Barbot, završetak obnove kapele u Donjoj Gračenici. Osvrnuo se i na brojne u tom periodu realizirane potpore od državnih i EU fondova za projekte kao što su Dogradnja Dječjeg vrtića, nabava spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, izgradnja Dječjeg vrtića u Popovači, te napomenuo da se značajni napori ulažu u izradu dokumentacije za brojne ostale projekte od iznimne važnosti za daljnji razvoj, a kako bi Grad bio spreman u trenutku očekivanog proširenja provedbe Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova. Navedeno izvješće nije podržala većina vijećnika istaknuvši uvjerenje da se može bolje te da je većina istaknutih projekata započeta tijekom prijašnjih razdoblja.
Vijećnici su na 15. sjednici dali suglasnost za provedbu ulaganja u projekt „Izgradnja novog vatrogasnog doma DVD Stružec na kč.br. 643 k.o. Stružec, Gornje Selo 44", za projekt „Rekonstrukcija dijela zgrade, izgradnja nadstrešnice i izvedba platoa otvorenog dijela tržnice" kao i projekt:"Izgradnja Športsko-rekreacijskog centra Popovača".
U okviru Aktualnog sata izraženi su brojni komunalni problemi i potrebe, među ostalim sanacija asfalta u 3. Odvojku Starog puta u Gornjoj Gračenici, popravka ceste u Zapolicu u Strušcu, realizacija propusta u Trnajcu, adekvatnijeg održavanja odvodnih kanala od strane Hrvatskih voda, renovacije pješačke staze ispred poslovnice banke u središtu Popovače te sanacija cesta u Donjoj Gračenici te Kolodvorskoj ulici u Voloderu kojima upravlja ŽUC. Aktualizirano je i pitanje poskupljenja odvoza komunalnog otpada te rezultati traženja državnog zemljišta za proširenje Zone Mišička. Na Aktualnom satu zamjenici gradonačelnika Ivan Križanić i Ivica Petrović izrazili su nezadovoljstvo suradnjom sa gradonačelnikom odnosno, kako su istaknuli, nedovoljnom uključenošću u rad gradske uprave te nedavanjem povjerenja u smislu preuzimanja upravljanja pojedinim resorima, ističući kako smatraju da svojim radom mogu dati veći doprinos.Odgovarajući na njihove primjedbe, gradonačelnik je naglasio svoje uvjerenje kako za navedeno nisu ni izrazili interes te su im vrata gradske uprave uvijek za sve otvorena. Na inzistiranje vijećnika HDZ-a za izradom nove sistematizacije u gradskoj upravi kojom bi se, obrazložili su, stvorile mogućnosti i za otvaranje novih radnih mjesta ukaže li se za tim potreba, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo postojećom sistematizacijom.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.