Početna Izvještaji sa sjednica Održana 12. sjednica Gradskog vijeća
Održana 12. sjednica Gradskog vijeća
Srijeda, 16 Svibanj 2018 14:49

12 gv mGradski vijećnici su na jučer održanoj sjednici usvojili Poslovno izvješće Moslavine d.o.o. za prošlu godinu koje je predstavio direktor poduzeća Mijo Šepak.


"Od 2002. godine do danas, Moslavina d.o.o. uzastopno bilježi pozitivne rezultate. U 2017. godini ostvareni su prihodi od 19,8 milijuna kuna odnosno neto dobit u iznosu od 164.625,00 kuna. Moslavina d.o.o. pozicionira se kao budući regionalni nositelj aktivnosti vodoopskrbe i odvodnje na širem području. Danas imovina poduzeća vrijedi 227 milijuna kuna, a kapital iznosi 59,1 milijun kuna. To dokazuje kvalitetu suradnje i zajedništva na distributivnom području jedinica lokalne samouprave koje su osigurale gotovo 100-postotnu dostupnost priključaka građanima na svojem području"- naglasio je Šepak koji je, govoreći o kapitalnim investicijama, posebno istaknuo projekt Aglomeracija Popovača. "Moslavina d.o.o. usmjerena je prema potrošačima, kontinuirano ulaže u infrastrukturne objekte i ima kvalitetnu vodu što se može izdvojiti kao najjača snaga tvrtke. Kada govorimo o slabostima, tu još uvijek bilježimo premali broj priključenih na komunalnu infrastrukturu, što se prije svega odnosi na sustav odvodnje"- rekao je Šepak te podsjetio na projekte realizirane u 2017. godini (Zagrebačka ulica Voloder, kanalizacija u Ulici Mikulanica, u Raičevcu, kanalizacija u Ulici sv. Barbare u Volderu, crpne stanice u Kochovoj i Vinogradskoj ulici te distributivna vodna mreža u Ribnjači) naglasivši da Grad Popovača vrlo aktivno sudjeluje u zajedničkom apliciranju na EU fondove sa Moslavinom d.o.o.
Vijećnici su na jučerašnjoj sjednici odlučili odgoditi točku Dnevnog reda koja se odnosila na Davanje suglasnosti za kreditno zaduženje poduzeća Eko Moslavine.
"Grad Popovača će poduprijeti inicijative suvlasnika u Eko Moslavini i nije upitno donošenje ove odluke, ali htjeli smo detaljnije obrazloženje te vidjeti stavove ostalih suvlasnika "- naglasio je gradonačelnik.

Kreditno zaduženje Eko Moslavini prema planu tvrtke iznosilo bi 2,2 mln kn, a u svrhu modernizacije sustava za gospodarenje otpadom koja uključuje preuzimanje i sustav upravljanja evidencijom, za što su potrebni strojevi i potrebna oprema sukladno novom zakonu o odvojenom prikupljanju otpada.
Gradonačelnik se osvrnuo i na probleme u tvrtki Eko Moslavina u suvlasništvu triju jedinica lokalne samouprave Kutine, Popovače i Velike Ludine. "U poduzeću je evidentan nedostatak priljeva financijskih sredstava jer sada nema vanjskog dovoza smeća i dodatnih prihoda, a vezano uz što je bilo i zapošljavanje ljudi, nabavka strojeva itd. Novi zakon o prikupljanju smeća također diktira nove uvjete, a to je prikupljanje biorazgradivog otpada, što povećava troškove, ali i cijenu smeća koja dosad nije rasla, no ova nepopularna mjera morat će se donijeti ako želimo osigurati zbrinjavanje otpada kako to zakon nalaže"- naglasio je gradonačelnik te zaključio kako, bez obzira na različito vođene poslovne politike bivšeg i sadašnjeg vodstva Eko Moslavine, sve tri jedinice lokalne samouprave suvlasnici poduzeća trebaju pronaći konsenzus u donošenju odluka o zajedničkom komunalnom poduzeću.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.