Početna Izvještaji sa sjednica Održana sjednica Gradskog vijeća

Najave
Održana sjednica Gradskog vijeća
Srijeda, 04 Listopad 2017 13:40

gv mGradsko vijeće Grada Popovače održalo je jučer sjednicu na kojoj je usvojeno Izvješće o realizaciji godišnjeg izvedbenog plana Dječjeg vrtića Popovača.


Vijećnici su izglasali i Odluku o izradi VIII. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Popovače te Odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja zone T5-Arheološki park „Rimska vila u Osekovu".
Usvojen je i Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Popovače za 2017.g. „Dio planiranih prihoda i rashoda u prvih šest mjeseci gdje se očekuje pomoć drugih institucija nije se ostvario sukladno planu, za razliku od prihoda koji se mogu predvidjeti. «U segmentu prihoda realno su isplanirani porezni prihodi i prihodi od imovine te prihodi od administrativnih i upravnih pristojbi. Značajno su izostali planirani prihodi od kapitalnih pomoći iz fondova EU odnosno državnih i regionalnih izvora za nekoliko predviđenih projekata. Podsjećam kako prilikom njihove prijave na natječaje za financiranje i sufinanciranje, vrijednost troškova tih investicija moramo uvrstiti u Plan Proračuna pa smo tako planirali dogradnju Dječjeg vrtića, izgradnju mosta i spojne ceste Kolodvorska- Sisačka ulica, izgradnju kružnog toka u Sisačkoj ulici u Popovači, nastavak uređenja Tradicijske okućnice, uređenje Pučkih domova u Osekovu i Donjoj Gračenici te nekoliko projekata Hrvatskih voda. Kada je riječ o rashodovnoj strani, tijekom prvih šest mjeseci značajna su sredstva uložena u izgradnju nove osnovne škole sa športskom dvoranom te sufinanciranje zajedničke rekonstrukcije županijskih cesta na ovom području. Većina kapitalnih ulaganja započeta su u drugoj polovici godine"- rekao je gradonačelnik te izvjestio da su u tijeku aktivnosti na realizaciji sljedećih investicija: pješačka staza Voloder, pješačka staza Gornja Jelenska, pješačka staza Sisačka u Popovači, kanalizacija Voloder, vodovod Ribnjača- Moslavačka Slatina,precrpna stanica Kochova i Podbrđe, izgradnja reciklažnog dvorišta i ceste u Ulici hrvatskih branitelja te modernizacija javne rasvjete uz županijsku cestu 3124. Kako je najavio gradonačelnik, Rebalans proračuna Grada Popovače je u pripremi i očekuje se do kraja ovog mjeseca.
Kako je Odlučeno na jučerašnjoj sjednici, komunalnu djelatnost ukopa pokojnika na području Grada Popovače na rok od jedne godine obavljat će KRNJIĆ d.o.o. Popovača kao najpovoljniji ponuditelj. Istom poduzeću će se, temeljem jučer usvojene Odluke Gradskog vijeća, iduće četiri godine povjeriti obavljanje poslova prijevoza pokojnika koji se financiraju iz Proračuna Grada Popovače.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.