Početna Izvještaji sa sjednica Vijećnici potvrdili Radna tijela u narednom mandatnom razdoblju

Najave
Vijećnici potvrdili Radna tijela u narednom mandatnom razdoblju
Ponedjeljak, 24 Srpanj 2017 13:09

2 sjednica gv mNa drugoj radnoj sjednici popovački su vijećnici usvojili Odluku o imenovanju članova Radnih tijela Gradskog vijeća u mandatnom razdoblju 2017.- 2021.


Jednoglasno su potvrđeni svi prijedlozi Komisije za izbor i imenovanja te time definirano članstvo i predsjednici sljedećih savjetodavnih tijela: Komisije za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost, Povjerenstva za imenovanje ulica i trgova, Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga kandidata za godišnje nagrade te Odbora za komunalnu djelatnost, za gospodarstvo, za turizam, za zdravstvo, poljoprivredu, kulturu i prosvjetu, ekologiju odnosno Odbora za branitelje.
Temeljem Odluke vijećnika sa ove sjednice, za člana Nadzornog odbora EKO MOSLAVINE d.o.o. za komunalno gospodarstvo predložen je Milivoje Andrić iz Gornje Gračenice, a za člana Nadzornog odbora MOSLAVINE d.o.o. za javnu vodoopskrbu i javnu odvodnju Anto Žilić iz Potoka.
U okviru Aktualnog sata 2. sjednice vijećnici su, među ostalim temama, izrazili interes za rezultate prijave projekata Grada Popovače za sufinanciranje iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Kako je odgovorio gradonačelnik Josip Mišković, Grad je na ovaj Natječaj prijavio izgradnju kružnog toka u Sisačkoj ulici, no projekt nažalost nije prošao te će biti proslijeđen na isti natječaj iduće godine, kada se planira i aplikacija sanacije pješačke staze uz županijsku prometnicu prema Kutini kroz naselja Voloder i Gornja Gračenica. Vijećnike su također zanimali detalji administrativne organizacije nove osnovne škole Zorka Sever kao i očekivanja u smislu utjecaja novih poreznih reformi na proračunke prihode. Posljednje reforme su, naglasio je gradonačelnik, rezultirale smanjenjem prihoda Grada Popovače od oko milijun kuna. „Nije nam cilj da to nadoknadimo povećanjem poreza u ingerenciji Grada koji bi na bilo koji način dodatno opteretili građane. Stoga ćemo, i u smislu aktualnog uvođenja Poreza na nakretnine, pokušati ostati u okvirima komunalne naknade"- istaknuo je Mišković. Odgovarajući na pitanja vijećnika u svezi različitih aktivnosti iz komunalnog područja, gradonačelnik je izvijestio kako je u tijeku asfaltiranje nerazvrstanih cesta te se ovih dana očekuje početak radova na nastavku izgradnje pješačke staze u Gornjoj Jelenskoj. Najavio je ponovno upućivanje zahtjeva Županijskoj upravi za ceste za razmatranje mogućnosti sanacije zavoja kod škole u Gornjoj Gračenici, a govoreći o aktivnostima na uređenju i opremanju pučkih domova, naglasio da je upravo završeno uređenje stropa na Pučkom domu u Voloderu te je ovaj prostor opremljen klima uređajima.
Predsjednik Vijeća Ivica Keser izvijestio je nazočne vijećnike o potpisanom Sporazumu o financiranju neugovorenog zdravstvenog standarda Medicinsko-biokemijskog laboratorija Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot" Popovača. Temeljem ovog će Sporazuma Laboratorij popovačke Bolnice pružati uslugu uzimanja uzoraka krvi i njihove analize za sve pacijente- građane Grada Popovače, koji tu uslugu nisu u mogućnosti dobiti kod obiteljskog liječnika, kao i za sve hitne slučajeve koji se pojave tijekom radnog vremena laboratorija.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.