Početna Izvještaji sa sjednica Sastalo se Gradsko vijeće

Najave
Sastalo se Gradsko vijeće
Ponedjeljak, 03 Travanj 2017 12:42

34 sjednica 4 mNa 34. sjednici Gradskog vijeća popovački su vijećnici usvojili Godišnje izvješće o izvršenju proračuna Grada Popovače za 2016. godinu.


„Razlike nastale u prihodima Proračuna za 2016. godinu između planiranog i ostvarenog u iznosu od 2,8 mln kuna nastale su zbog izostanka planiranih donacija i pomoći. Navedeni prihodi uvršteni su u plan i proračun za 2016. godinu kao rezultat prijave projekata i traženih potpora te podnesenih prijava na natječaje. Najznačajniji izostanci kapitalnih pomoći odnose se na sredstva od EU fondova za dogradnju Dječjeg vrtića i svlačionice, potom kapitalne pomoći iz državnog proračuna koje se odnose na zahtjeve Grada Popovače prema nekoliko ministarstava. Značajno smanjenje u odnosu na plan je i iz naknade za korištenje rudne rente koja je u 2016. godini ostvarena za 2,9 milijuna kuna manje od prihoda u 2015. godini"- obrazložio je gradonačelnik.
Vijećnici su na 34. sjednici prihvatili tehničko izvješće Eko Moslavine d.o.o. za 2016. godinu. Direktor Slavko Sokol izvijestio je popovačko Gradsko vijeće da je društvo organizacijski, kadrovski i financijski spremno za aktivnosti koje predstoje u redovnoj proceduri te je, zahvaljujući raspoloživim reursima, sposobno u potpunosti isfinancirati sve investicije od zajedničkog, kao i posebnih interesa svake jedinice lokalne samouprave (Kutine, Popovače i Velike Ludine), bez utjecaja na cijenu koštanja komunalne usluge.

34 sjednica 4

34 sjednica 1 3
Na sjednici je usvojena i Odluka o davanju suglasnosti Eko Moslavini d.o.o. za proširenje djelatnosti Društva temeljem koje će se ista dopuniti iznajmljivanjem motornih vozila, iznajmljivanjem radnih strojeva i opreme sa ili bez rukovatelja, održavanjem i popravljanjem motornih vozila, strojeva i opreme i djelatnošću trgovanja otpadom. Kako je obrazložio direktor Sokol, razlog tome je povećanje djelatnosti automehaničarske radionice Društva, te rad trenutno probnog pogona, a uskoro modernog pogona- sortirnice za sortiranje korisnog otpada, gdje se kao produkti javljaju korisne sirovine i reciklanti za daljnju prodaju.

34 sjednica 2 2
Usvojen je i Plan kapitalnih investicija Eko Moslavine d.o.o. za 2017. godinuu okviru kojeg se ističe realizacija projekta reciklažnog dvorišta u Popovači za kojeg je gotov glavni projekt i čeka se objava natječaja Fonda za zaštitu okolišta na kojeg se isti planira prijaviti. Vijećnici su donijeli i Odluku o prihvaćanju financiranja investicija Eko Moslavine d.o.o. iz naknade za razvoj kao i Odluku o preuzimanju obveze financiranja vlastitih investicija JLS u 100% iznosu.
Također su prihvatili i Izvješće o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2016. kao i Izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2016.g. u okviru kojeg, naglasio je gradonačelnik, nije bilo značajnih odstupanja u odnosu na planirane radove.
Na 34. sjednici usvojena je i Odluka o prenošenju ovlasti naplate korištenja javnih površina za obavljanje trgovine na malo na Komunalne servise Popovača d.o.o.
"Radi kvalitetnijeg obavljanja djelatnosti od lokalnog značaja - naplate i davanja na korištenje javnih površina na području Grada Popovače u svrhu prodaje robe izvan prodavaonica (trgovina na malo), prijedlog je da se raspolaganje istima prenese na Komunalne servise Popovača d.o.o., čija ovlast bi se sastojala u regulaciji, organizaciji te pravu naplate u svoju korist naknade za korištenje javnih površina u svrhe koje su navedene u odluci. Korištenje javne površine u svrhu prodaje na malo obuhvaćalo bi prodaju presadnica, cvijeća, voća i povrća, borova, kokica, bižuterije, tekstila, igračaka i sl. koja naknada je periodičnog i povremenog karaktera, ovisno o sezoni i prigodi, radi čega obuhvaća manji dio prihoda proračuna iz grupe prihoda-porez na korištenje javnih površina. Korištenje i naplata ostalih javnih površina-terasa, kioska i sl. koje je trajnijeg karaktera i prihodovno većeg opsega ostalo bi i nadalje u nadležnosti Grada Popovače"- stoji u obrazloženju prijedloga ove Odluke.

34 sjednica 3 1
Na Aktualnom satu 34. sjednice vijećnici su izrazili interes za dinamiku radova na novoj osnovnoj školi sa športskom dvoranom, potom za vodovod prema Ribnjači i Moslavačkoj Slatini za koji se uskoro očekuje potrebna dokumentacija, pozicioniranje pješačkog prijalaza u sklopu izgradnje kanalizacijske mreže i pješačke staze u Zagrebačkoj ulici u Voloderu kao i za sanaciju pješačke staze ispred banke u središtu Popovače. Zanimala ih je i budućnost funkcioniranja laboratorija u Popovači, mogućnost realizacije projekta izgradnje krova na tribinama Sportskog parka Moslavac i Popovači i izgradnja svlačionica, izgradnje pješačke staze u Osekovu, financijsko izvješće sa prihodovnom i rashodovnom stranom prošlogodišnje Voloderske jeseni te sanacija nerazvrstanih cesta nakon oštećenja nastalih uslijed zimskiuh uvjeta. Aktualizirano je i pitanje postavljanja autobusne kućice u Velikom brdu kod skretanja za Ravnik, lokacija na kojoj je moguće deponiranje građevinskog otpada te kada se očekuje otkup zemljišta za proširenje groblja. Vijećnici su ovom prilikom upozorili i na učestale krađe po grobljima te problem slobodne ispaše u Lonjskom polju odnosno puštanja stoke bez nadzora na tom prostoru.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.