14-sjednica-mU Popovači je jučer održana prva sjednica Gradskog vijeća nakon ljetne stanke.


Sjednica je započela aktualnim satom na kojem su vijećnici otvorili različite teme. Zanimala ih je, među ostalim, mogućnost trajnog rješavanja problema plavljenja ceste prema Sisku, a kako je istaknuo gradonačelnik Josip Mišković, kroz više razgovora i apela prema svim nadležnim službama i institucijama od Hrvatskih voda do Hrvatskih cesta, Županije i Grada Siska, postoje određena saznanja o izrađenom idejnom rješenju brze ceste Popovača- Sisak- Petrinja- Bosna i Hercegovina koje predviđa izgradnju vijadukta na ovoj dionici.

14-sjednica3

Među aktualnim projektima o kojima je bilo riječi na sjednici istaknula se dogradnja Dječjeg vrtića Popovača, kretanje s radom vlastitog komunalnog poduzeća, otvaranje Turističkog ureda s profesionalnim djelatnikom, dinamika radova na izgradnji nogostupa u Zagrebačkoj ulici u Voloderu te izgradnja pješačke staze u Gornjoj Jelenskoj. Pohvaljeni su napori koje grad pruža kroz razne socijalne potpore, osobito kroz subvencije za udžbenike. Stanovnicima sa svog područja Grad je, podsjetio je gradonačelnik, osigurao niz potpora za koje se na godišnjoj razini izdvaja preko tri milijuna kuna. „Uz jednokratne financijske pomoći za troškove režija, liječenja i slično kao i one za opremanje novorođenčeta, Grad Popovača sufinancira prijevoz, prehranu, smještaj u domovima i troškove udžbenika učenicima te dodjeljuje 52 stipendije učenicima i studentima"- napomenuo je gradonačelnik.

I14-sjednica2
Jedna od tema sjednice 14. Gradskog vijeća bilo je i Financijsko izvješće Proračuna Grada Popovače za prvih šest mjeseci 2014. godine.
„Punjenje Proračuna u prvih šest mjeseci ove godine podbacilo je. Zahvaljujući uplati rudne rente posljednja tri mjeseca taj dio prihodovne strane znatnije se popravio. Manji su porezni prihodi i trenutni osvrt na prvih devet mjeseci ukazuje na to da bismo ove godine mogli prihodovati desetak posto manje u odnosu na plan. Ovih dana vodimo ozbiljne razgovore o prodaji jedne parcele u Zoni Mišička, a iako ta sredstva u iznosu od oko 600.000 kuna još nisu definitivno uplaćena, realno je za očekivati da ćemo prihodovnu stranu popraviti tim iznosom"- naglasio je Mišković.

14-sjednica-4

14-sjednica5
Predstavljena su i Financijska izviješća gradskih ustanova Dječjeg vrtića Popovača i Knjižnice i čitaonice Popovača koja su prihvaćena te je donešena Odluka o socijalnoj skrbi i Odluka o izborima za Vijeća mjesnih odbora Grada Popovače koji bi se trebali održati 9. studenog, a rok za predaju kandidacijskih lista je 14. listopada.