11-sjednica-mGradsko vijeće Grada Popovače na jučerašnjoj je sjednici jednoglasno usvojilo Odluku o davanju u zakup i osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu poduzeća Eko- Moslavine d.o.o. Kutina.


Ovom odlukom Vijeće je dalo zeleno svjetlo investiciji tvrtke Ecogarden d.o.o. koja bi u Kutini trebala otvoriti oko 120 radnih mjesta. Kako je obrazloženo, tvrtka će se baviti poljoprivrednom djelatnošću i proizvodnjom toplinske energije, te planira izgraditi staklenike na površini cca 10 ha za proizvodnju povrća uglavnom namijenjenog izvozu. Projekt uključuje i kogeneracijsko postrojenje pri čemu će se koristiti biomasa i ostali alternativni izvori potrebni za stakleničku proizvodnju, a bit će smješten u blizini deponije u Radićevoj ulici. Kutinska gradska tvrtka Eko- Moslavina u tu će svrhu u zakup na 50 godina dati zemljište investitoru.
„Mi kao Grad smatram da trebamo podržati ovakvu inicijativu jer svako radno u današnje vrijeme je iznimno važno. Zahtijevat ćemo svakako da se imovina Eko Moslavine mora zaštititi i inzistirat ćemo na tome da projekt bude realiziran u definiranom roku"- rekao je Mišković.11-sjednica1

11-sjednica2

U okviru rasprave popovačke su vijećnike zanimali detalji o projektnoj dokumentaciji ove investicije, o investitoru, njegovim financijskim mogućnostima odnosno o njihovim referencama. Kako je istaknuo gradonačelnik, svako radno u današnje vrijeme je iznimno važno. „ U trenutku kada gotovo i ne postoji nikakva nova gospodarska inicijativa, ne podržati ovakvu ideju i čekati da netko odustane od nje smatram neprihvatljivim. Prioritet jesu radna mjesta, ali zahtijevat ćemo svakako i svjesni smo da se imovina Eko Moslavine mora zaštititi. Inzistirat ćemo na tome da projekt bude realiziran u definiranom roku"- napomenuo je gradonačelnik istaknuvši kako je nizom mehanizama koji stoje u ugovoru osigurana zaštita interesa Eko Moslavine.

11-sjednica5

11-sjednica4