simora mRazvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA jučer je otvorila ispostavu u Popovači u prostoru Gradske uprave.


Gradonačelnik Josip Mišković tom je prilikom istaknuo kako je Grad Popovača realizirao niz projekata zahvaljujući županijskoj razvojnoj agenciji.
„Grad Popovača već dugi niz godina surađuje s Razvojnom agencijom SI-MO-RA i zahvaljujući tome je velik broj projekata, ali i dosta novca došlo u Popovaču. Dolazak ispostave SI-MO-RA u naš Grad znači prije svega pomoć u realizaciji projekata koje Grad nominira prema europskim ili nacionalnim fondovima. Zasigurno će nam pomoći jer smo kandidati za Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova. Riječ je o projektu osam gradova u sklopu kojeg je moguća provedba infrastrukturnih projekata iz različitih područja, a koji su financirani iz europskih fondova. On je trenutno u pripremnoj fazi te se nadamo da ćemo do kraja godine uspjeti potpisati ugovor. Gradovima je na raspolaganju 100 milijuna eura za investicije čija bi provedba uvelike promijenila sliku Popovače" – objasnio je gradonačelnik Mišković.
Koliko će ispostava Razvojne agencije značiti za građanstvo Popovače naglasio je direktor iste Mario Čelan objasnivši da je milijardu kuna aplicirano na Europske fondove, od toga sedamsto milijuna je već u provedbi, a ostatak je u procesu ocjenjivanja. „Trudimo se poboljšati naše ljudske kapacitete, trudimo se biti na terenu. Ovaj izdvojeni pogon će najviše poslužiti najmanjima – poljoprivrednicima, te malim i srednjim poduzetnicima, ali ova će ispostava biti na usluzi i Gradu Popovači jer kroz Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova Popovača ima priliku realizirati 12,5 milijuna eura vrijedne projekte" – istaknuo je direktor razvojne agnecije SI-MO-RA Mario Čelan.
Svečanom otvaranju ispostave nazočio je i župan sisačko-moslavački Ivo Žinić sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem istaknuvši kako je razvojna agencija SI-MO-RA odradila samo na području Popovače projekata u vrijednosti oko 23 milijuna kuna, a pedeset i više projekata vezano je na male proizvođače i obrtnike.