IMG 20190411 133319 707 mOkupljanjem članova, simpatizera te predstavnika društvenog i političkog života i gospodarskih subjekata u Gradu Popovači obilježena je 29. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice.


Davne 1990. godine u veljači osnovan je ogranak HDZ–a u Općini Kutina, kojem je pripadala i tadašnja Općina Popovača.
„HDZ je u Popovači prije 29 godina krenuo u borbu za neovisnu i slobodnu Hrvatsku, a 1993. je osnovao i vodio Grad Popovaču. Možda smo mogli i bolje u proteklom razdoblju, ali odgovorit ćemo svim izazovima, jer u aktivnosti HDZ-a uključuje se sve više mladih koji donose novu energiju. Izuzetno dobro surađujemo s Vladom RH i SMŽ kojima je cilj ravnomjeran razvoj svih dijelova županije i Hrvatske pa tako daju i snažnu potporu razvojnim projektima HDZ-a Popovača za dobrobit Grada Popovače i svih građana" – poručio je predsjednik HDZ-a Popovača, odnosno zamjenik župana SMŽ Roman Rosavec na obilježavanju obljetnice osnivanja ogranka stranke u Popovači.
Svojim obraćanjem nazočne je pozdravila i predsjednica Zajednice žena HDZ-a SMŽ, kao i predsjednica županijske skupštine SMŽ Ivanka Roksandić naglašavajući važnost uključenja žena u politiku. 29. godišnjici nazočio je i izaslanik predsjednika HDZ-a, predsjednik ŽO HDZ SMŽ, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je rekao kako i dalje očekuje dobru suradnju i nove uspjehe HDZ-a u Popovači te je ovom prilikom pozvao sve prisutne na pružanje podrške na nadolazećim izborima za EU parlament.
U glazbenom dijelu svečanosti nastupio je Prima band.