Početna

NajaveBožićna čestitka
Četvrtak, 27 Prosinac 2018 14:33

11242789 878723128861572 8028356903633609325 nUšli smo, vjerujem za najveći broj ljudi u ovom kraju, u najradosnije dane u godini.

Kolike od nas veže sjećanje na pjesme, zajedničku radost, idilu i ugođaj Božića. Kršćani, pogotovo ako razumiju bit i smisao Božića, nikada se neće umoriti u njegovom slavljenju. Uvijek će Božić biti izvor novih nadahnuća i istinskog veselja. Iz godine u godinu kršćani osjećaju o blagdanu Božića nov zanos i na osobiti se način prepuštaju toj jedinstvenoj Božjoj ljubavi.
Puno je toga lijepoga i idiličnoga vezano uz blagdan Božića. Ima puno svjetla, ukrasa, borova, jaslica. Naši su domovi i dvorišta i ulice ukrašeni. Veliki to uglavnom čine radi djece, ali i sami osjećaju djetinju radost u veselju svoje djece.
Poruka Božića je jedinstvena: otkrivamo svu krhkost koju Bogočovjek preuzima na sebe. Nije prihvaćen, za njega nema mjesta, ali anđeli javljaju pastirima da im se rodio Spasitelj, da je Bog pohodio narod svoj. Objavio se malenima.
U Evanđelju po Ivanu, što se čita na Božić, izriče se bit Božića: Riječ Božja, druga božanska osoba, Sin Božji – postao je čovjekom. On, Bog, se „oplijenio" a čovjeka je uzdigao na neizrecivo dostojanstvo. Veliki svemogući Bog postao je malo dijete – Božić = mali Bog. Svijet se više ne može zamisliti bez tog događaja. Vrijeme brojimo od tog časa. Ako čovjek to razumije, prepoznaje u tome najveću moguću Božju ljubav za svakoga od nas. Zar to onda nije naš, svakog od nas osobni, blagdan koji nas oduševljava i nosi.

Želim vam od srca:
Neka u vašim srcima zavlada: Duh Božića – mir
Srce Božića – ljubav
Radost Božića – nada.

Sretan vam Božić!!!!


Vlč. Nikola Majcen, upravitelj župe Voloder

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.