Početna

Najave


'Županov pehar' za najbolji škrlet dodijeljen Ivici Florijanoviću i Nenadu Zoharu, a Plaketa za najbolju etiketu Bruni Belajcu
Utorak, 15 Svibanj 2018 08:54

pehar mUdruga vinogradara i voćara 'Škrlet' bila je domaćin ovogodišnje dodjele „Županovog pehara" za najbolje ocijenjena vina sorte škrlet s područja Sisačko-moslavačke županije, koja je održana u prostoru Vinskog podruma u Popovači.


Ocjenjivanje vina za 'Županov pehar' provedeno je za dvije kategorije, kategoriju profesionalaca i amatera, a Povjerenstvo za ocjenu vina sorte škrlet činilo je 11 vinara s područja Sisačko-moslavačke županije, predsjednici vinogradarskih udruga i vinari profesionalci. Ispred povjerenstva je bilo 13 uzoraka vina profesionalaca i 34 amaterskih.
Po prvi put u okviru ove manifestacije izabrane su i najbolje etikete vina sorte škrlet, također u dvije kategorije. Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković je Plaketu za najbolju etiketu u kategoriji vinara profesionalaca dodijelio vlasniku Vinarije Belajec iz Popovače, Bruni Belajcu, dok je među amaterima najboljom etiketom proglašena ona Josipa Tomca iz Novske, člana Udruge vinogradara i voćara „Lujo Miklaužić" Kutina.
'Županov pehar 2018. godine' za najbolje ocijenjeno vino sorte škrlet u kategoriji profesionalaca dodijeljeno je Vinariji Florijanović Ivice Florijanovića iz Popovače. Za drugo mjesto među profesionalcima, Pehar je dodijeljen Vinariji Trdenić, Krešimiru Trdeniću – uzorak II private collection, iz Popovače, dok je isti za treće mjesto uručen Vinariji Mikša, Anti Mikši iz Kutine.
U kategoriji amatera, 'Županov pehar' je za najbolje ocijenjeno vino sorte škrlet dodijeljeno Nenadu Zoharu iz Popovače, Udruga vinogradara i voćara Škrlet. Drugo mjesto u ovoj kategoriji izborio je Kristijan Jurčić iz Popovače, Udruga vinogradara i voćara Škrlet, dok je 'Županov pehar' za treće mjesto među amaterima dodijeljen Ivici Heraku iz Udruge vinogradara i voćara Sv. Bartol Letovanski Vrh.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.