Početna
U Strušcu se aktivno radi na obrani od poplava
Utorak, 13 Ožujak 2018 09:09

obžev 20 mZbog otvaranja ustave Privlaka kojom se voda iz Save pušta u Lonjsko polje očekuje se porast vode u istom zbog čega je došlo do potrebe za zaštitu kritičnih točaka koje kod punjenja Lonjskog polja plave određena naselja kao sto su Donja Jelenska, Stružec i Osekovo.

Hrvatske vode su stoga započele preventivnu akciju na kritičnim dijelovima gdje su ugrađene dvije pumpe koje pumpaju po 350l u sekundi za prepumpavanje vodotoka Obžev u retenciju Lonjsko polje. Iz prepunog Obževa započeto je postavljanje zaštitnog nasipa s boks barijerama u ulici Varoš koja je prva na udaru kod visoke vode Obževa. Na taj način su poduzete sve mjere kako bi se zaštitili objekti i imovina. Savski vodeni val očekuje se u idućih 24h do kada će se i retencija Lonjskog polja napuniti. Sve mjere su poduzete u suradnji s Hrvatskom vodom, Gradom Popovača i ŽUC-om te ostalim službama zaduženima za zaštitu od poplave.
Budući da se očekuje dodatno punjenje osekovačkog polja potrebno je svu stoku koja se eventualno nalazi u polju izvući na sigurno.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.