Početna
Održana skupština gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Petak, 26 Siječanj 2018 12:54

uhddr v

Članovi Popovačke Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata održali su izbornu skupštinu na kojoj je i za naredno razdoblje potvrđeno dosadašnje vodstvo udruge. Za predsjednika je tako ponovno imenovan Mato Fofić, za dopredsjednika Boris Lovrenčić, dok će funkciju tajnika i dalje vršiti Anto Čupić.


Predsjednik Udruge Mato Fofić podsjetio je na aktivnosti realizirane tijekom prošle godine koje su, naglasio je, prije svega bile usmjerene na očuvanje uspomena na obranu Domovine odnosno obranu digniteta Domovinskog rata i hrvatskih branitelja. Poseban ponos članovi Udruge pritom ističu aktivnim angažmanom u projektu pod nazivom „Da se ne zaboravi - više od terenske nastave" kojeg provode u suradnji sa Udrugom hrvatskih branitelja INA- Naftaplin KVIN. „Ovaj edukativni program od iznimne je važnosti kada govorimo o promicanju vrijednosti Domovinskog rata. Tijekom 2017. godine proveli smo četiri akcije sa učenicima viših razreda osnovne škole Popovača, Velika Ludina i OŠ Stjepana Kefelje iz Kutine. U okviru ovog programa kao suorganizatori projekta sa djecom smo obišli mjesta stradavanja naših suboraca u akcijama na zapadnoslavonskom bojištu- Bujavica, Korita, Trokut Novska, te ih upoznali sa činjenicama koje su se tamo događale"- naglasio je Fofić.
Među ostalim aktivnostima u protekloj godini, članovi UHDDR-a Grada Popovače sudjelovcali su u obilježavanju svih državnih blagdana i praznika odnosno obljetnica vezanih za Domovinski rat- Pakrac, Plitvice, Bljesak, Dan državnosti, Dan Grada Popovače, Oluja, Dan policije, Dan neovisnosti, Bujavica, Dan branitelja Sisačko- moslavačke županije, Dan mrtvih, Dan sjaćanja na žrtvu Vukovara, godišnjice stradavanja hrvatskih branitelja s popovačkog područja na Koritima i u Gornjim Rajčićima. Predstavljajući presjek svoga rada, vodstvo udruge istaknulo je i nastavak kvalitetne suradnje sa Gradom Popovača i ostalim braniteljskim udrugama koje djeluju na ovom području. Na svakodnevnoj bazi vodstvo Udruge informira članove o novostima u zakonskoj regulativi i pomaže im u ostvarivanju prava braniteljske populacije. Tako je nedavno organiziran i odlazak na sistematske zdravstvene preglede članova popovačkog UHDDR-a.
Pozdravljajući članove UHDDR-a i njihove goste na ovogodišnjoj skupštini, gradonačelnik Josip Mišković zahvalio im je na ustrajnom trudu i radu na prmicanju istine o Domovinskom ratu te najavio kako će ove godine biti završen projekt izgradnje spomen obilježja pok. Generalu Zvonimiru Červenku u njegovu rodnom Podbrđu, a Grad Popovača uključio se i u inicijativu postavljanja stećka odnosno spomen- monolita na Spomen području Trokut- Novska na kojem će biti uklesana imena poginulih branitelja s područja gradova Kutina i Popovače te Općine Velika Ludina, koji su svoj život položili na oltar Domovine na zapadnoslavonskom bojištu u periodu između 1991. i 1995. godine.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.