Početna

Najave

Grad Popovača uključio se u akciju prikupljanja sredstava za kupnju uređaja za magnetnu rezonancu
Srijeda, 24 Siječanj 2018 11:28

200x133 images stories sijecanj2018 mrobs mrobs00013U prostoru biblioteke Odjela za ginekologiju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić" Sisak na jučer održanoj konferenciji za novinare predstavljena je akcija prikupljanja sredstava za kupnju uređaja za magnetnu rezonancu za potrebe dijagnostike županijske opće bolnice. Grad Popovača kupnju uređaja za magnetnu rezonancu podržat će novčanim sredstvima u iznosu od 200.000,00 kuna.

 

Kako je istaknuto, Sisačka je bolnica jedna od rijetkih županijskih bolnica koja ovaj uređaj nema, a prijeko je potreban za dijagnostiku, kao i praćenje bolesnika kod mnogih oboljenja. Cijena uređaja je oko 6 milijuna kuna. „Bolnica ta sredstva nema, nema ih ni Županija, a u razgovorima nije pronađeno razumijevanje zadnje dvojice ministara zdravstva"- rekao je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović. Stoga je započeta humanitarna akcija za prikupljanje sredstava. Dosad je prikupljeno milijun i 600 tisuća kuna.
Gotovo svi gradovi i općine SMŽ uključili su se u ovu akciju. Kad budu uplaćena obećana sredstva gradova i općina, bit će prikupljeno oko 2,5 milijuna kuna, a uz pomoć SMŽ bit će prikupljeno 3 milijuna kuna, polovica od potrebne svote. „Ministar zdravstva Milan Kujundžić je obećao pomoć ministarstva i zaokruživanju svote na 6 milijuna kuna, pa se nadamo da će naša bolnica vrlo brzo imati uređaj za magnetnu rezonancu"- zaključio je Dujmenović.

Župan Ivo Žinić je rekao kako unatoč činjenici da su neke županijske bolnice dobile ovaj uređaj, za Sisak to nije bio slučaj: „Mi smo stoga sami krenuli u akciju, najprije s humanitarnom izložbom slika. Hvala umjetnicima koji su se uključili, iz naše županije, iz Zagreba i drugih dijelova Hrvatske. Najveća hvala HEP-u. Milijun kuna su velika sredstva za nas. Ja vjerujem da smo pri kraju ove akcije i da već krajem siječnja, početkom veljače, ravnatelj i župan idu kod ministra, gdje će reći: mi smo skupili sredstva, krenimo u nabavku!"- rekao je župan te pozvao sve jedinice da se uključe izrazivši uvjerenje da će se i u nekim budućim humanitarnim akcijama pokazati isto zajedništvo. „Stanovništvo ove županije ne smije biti zakinuto za bilo kakav vid društvenog djelovanja, a pogotovo za zdravstvenu zaštitu. Imamo prava na jednake uvjete kao i stanovnici bilo kojeg dijela Hrvatske!". (izvor:www.smz.hr)

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.