Početna
Deveto Hodočašće u Gvozdansko
Utorak, 16 Siječanj 2018 13:39

gvozdansko vPredsjednik Odbora za branitelje Grada Popovače Željko Pačarek sudjelovao je u programu Obilježavanja 440. godišnjice velejunačke obrane Gvozdanskog.

Program obilježbe počeo je svetom misom, koju je u crkvi Sv. Filipa i Jakova predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem i svećenstvom, a nastavljen je svečanim mimohodom i komemoracijom kod križa u Gvozdanskom svim žrtvama iz 1578., 1941. i 1991. godine.
Komemoraciji su uz brojne hodočasnike nazočili i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Krupec, ministar branitelja Tomislav Medved, 12 hrvatskih generala, kao i predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Nakon svečanog misnog slavlja je kod križa u središtu mjesta održana komemoracija braniteljskih udruga i Sisačko-moslavačke županije za poginule 1578., 1941. i 1991. godine.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.